Compania are aproximativ trei milioane de clienți.

Fondul de garantare a asiguraţilor(FGA) a luat act de Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară(ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului.

Astfel, începând de astăzi (luni, n.red.), FGA poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A, la deschiderea dosarelor de daună”, au comunicat reprezentanții FGA.

Citeste si: Un atac armat a avut loc la o universitate din Rusia. Studenții au baricadat ușile pentru a a se feri de atacator

În ce situații se pot deschide dosare de daună

Cererea pentru deschiderea dosarului de daună oate fi completată atunci când a avut loc un eveniment acoperit de o poliță de asigurare valabilă, în perioada cuprinsă între data retragerii autorizației de funcționare și data denunțării contractelor de asigurare. Toate acestea nu mai târziu de 90 de zile de la pronunțarea hotărârii de faliment în instanță.

Citeste si: O femeie a decedat după ce a fost lovită de un TIR

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Cererile de plată pot fi depuse în maximum 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă al creditorului de asigurări. Conform Deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară, Fondul de garantare a asiguraţilor va prelua evidenţele complete ale dosarelor de daună, precum şi evidenţele tehnico-operative şi contabile aferente acestora, în termen de 30 de zile de la data retragerii autorizaţiei de funcţionare a societăţii”, este precizat în comunicatul transmis de FGA.

Citeste si: Accident grav în Cluj. Patru victime după ce o mașină a ajuns pe șinele de tren și a lovit un stâlp CFR

Când se vor putea face cererile

FGA a anunțat că va publica listele cu creditorii de asigurare. Cererile de plată se vor face după ce vor fi preluate toate dosarele de daună, evidențele ce țin de contabilitate și tehnico-operative.

Citeste si: Situație îngrijorătoare la ATI. Mai sunt libere 175 de paturi la nivel național

„Potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări, doar după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, şi doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete.

Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor. Ţinând cont de situaţia pandemică existentă, FGA face apel către potenţialii creditori de asigurare să depună solicitările online, sau prin intermediul unui serviciu poştal”, se mai arată în comunicatul transmis de FGA. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: De astăzi, certificatul verde devine obligatoriu în localitățile cu incidență de peste 3 la mie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si