Noua lege care elimină dosarul cu șină a fost promulgată în ianuarie, însă, ea intră în vigoare abia după șase luni, iar instituțiile vor beneficia de o perioadă de grație de 30 de zile, pentru a se asigura că totul este pus la punt, iar noile reguli sunt respectate.

Lege nouă: Dispare clasicul dosar cu șină și nu va mai fi nevoie de copii ale documentelor

Astfel, toată procedura ar trebui să se desfășoare online, potrivit stirileprotv.ro.

De astăzi, 4 iulie, instituțiile publice centrale sau locale și persoanele juridice cu statut de utilitate publică nu mai au voie să ceară clasicele dosare cu sau fără șină, și nici taxe de dosar.

Citește și: Politicienii doresc existența DNA pentru păduri. USR depune din nou proiectul DIIM spre aprobare

În același timp, instituțiile sunt obligate să preia copiile după cartea de identitate în format electronic. Acestea trebuie trimise pe un e-mail destinat special acestui scop.

Citește și: Marcel Ciolacu, în deschiderea ședinței Executivului: „Aprobăm ordonanța prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Așadar, legea ar trebui să înlocuiască copiile și dosarele.

Noua lege a intrat în vigoare de astăzi. 

Citește și: Klaus Iohannis, despre promulgarea proiectelor referitoare la pensiile speciale: "Aşteptăm să îşi continue parcursul şi le aştept pe masa mea”

Potrivit fostului ministru al Dezvoltării, angajații care nu se vor supune noii legi și vor continua să ceară dosare cu șină, vor fi cercetați disciplinar.

Flexibilitate pentru părinți: Angajații cu copii mici, până la 8 ani, pot lucra de acasă 4 zile pe lună. Legea a fost votată de Camera Deputaților

Părinții cu copii mici, cu vârste de până la 8 ani pot lucra de acasă patru zile pe lună, potrivit unui nou proiect de lege pentru completarea Codului muncii. Astfel, proiectul a fost adoptat miercuri în unanimitate de Camera Deputaților.

Noul proiect prevede ca părinții care au copii cu vârste până la 8 ani pot lucra de acasă patru zile pe săptămână. Proiectul a fost votat de Camera Deputaților, miercuri.

Nouă lege: Salariații care au copii cu vârste de până la 8 ani pot lucra de acasă patru zile pe lună

Proiectul completează Legea nr. 53/2003 (Codul muncii) cu un nou articol, adică,  salariații care au întreținere copii în vârstă de până la 8 ani  să poată beneficia, la cerere, de 4 zile pe lună muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii, potrivit  digi24.ro.

Citește și:  Acuzații grave în Olt! Un tânăr de 26 de ani a fost reținut după ce a întreţinut relații sexuale cu o fată de 12 ani

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  VIDEO- Orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani va fi anchetat ca viol

„La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 11 ani beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, în condiţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, prevede reglementarea Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.

Citește și:  LIVE TEXT- VIDEO- Guvernul Ciolacu a depus jurământul la Cotroceni. Klaus Iohannis: „Vă doresc să nu pierdeţi din vedere pentru ce aţi jurat”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si