UPDATE 21.15: Gabriel Sandu a ajuns in custodia Politiei Prahova si urmeaza sa fie incarcerat la Penitenciarul Margineni. El a fost depistat de un filtru la intrarea in Mizil.  Fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, s-a predat la Politia Ilfov, la fel ca Nicolae Dumitru, in timp ce omul de afaceri Dorin Cocos se afla in custodia Politiei Capitalei, informeaza Mediafax.

UPDATE: Instanta Suprema a majorat pedepsele inculpatilor in Dosarul "Microsoft".

Fostul primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a primit cea mai mare majorare, de 6 ani.  Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a fost condamnat la 3 ani cu executare. Dorin Cocoş a primit 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, iar Nicolae Dumitru, 2 ani.

Totodata, Instanţa supremă a dispus confiscarea de la aceştia a aproximativ 16 milioane de euro şi peste două milioane de dolari.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie prezent luni la sedinta de judecata a aratat ca urmarile faptelor inculpatilor din dosarul „Microsoft” sunt extrem de grave, respectiv prejudicierea imaginii institutiilor statului.

In cazul lui Dorin Cocos, procurorul a aratat ca este relevanta situatia in care a falsificat 21 de chitante si a avut un contract fals pentru a da aparenta de legalitate traficului de influenta comis, iar despre Gheorghe Stefan a spus ca a fost nesincer pe toata durata urmaririi penale, potrivit  News.ro.

Dorin Cocos
Dorin Cocos

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Procurorul a solicitat instantei sa majoreze pedepsele pana la cuantumul maxim permis in cazul aplicarii unor beneficii de reducere de pedeapsa. Acesta a mai cerut confiscatea a doua milioane de euro de la Dumitru Nicolae si a noua milioane de euro de la Dorin Cocos, ambele sume reprezentand produsul infractiunilor.

Potrivit procurorului, instanta de fond a dispus confiscarea de la Dorin Cocos doar a sumei de trei milioane de euro, motivand ca restul sumei de sase milioane de euro poate fi confiscata doar dupa judecarea dosarului de spalare de bani.

In cazul lui Gabriel Sandu, procurorul a spus ca instanta de fond a a omis sa-i aplice o pedeapsa complementara, respectiv sa ii interzica sa aleaga sau sa fie ales.

Gabriel Sandu
Gabriel Sandu

Gabriel Sandu a spus ca, din primul moment, a oferit la DNA posibilitatea de colaborare suta la suta, a facut un denunt in care a explicat foarte clar ce s-a intamplat in cazul licentelor Microsoft si isi recunoaste faptele. El a precizat ca prejudiciul adus statului roman in acest caz a fost facut de „gruparea transnationala Florica”.

Gheorghe Stefan a aratat ca este vinovat si merita o pedeapsa, dar crede ca „o incadrare corecta este cea din articolul 13” precizand ca jura cu mana pe Biblie ca nu a pretins si nu a luat niciun leu in cazul „Microsoft”. El a precizat ca vrea sa colaboreze in continuare cu procurorii DNA pentru stabilirea traseului banilor.

Gheorghe Stefan
Gheorghe Stefan

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Dumitru Nicolae a spus ca regreta profund ce a facut, fapte pentru care acum este judecat si urmeaza sa primeasca o pedeapsa. In timp ce vorbea despre societatea pe care a infiintat-o si despre cei doi baieti ai sai, in varsta de 26 si 28 de ani, Dumitru Nicolae a inceput sa plnga si a spus sa vrea sa repare raul facut.

Dumitru Nicolae
Dumitru Nicolae

Instanta a ramas in pronuntare, urmnd sa decida cand va da sentinta definitiva in dosarul „Microsoft”.

In dosarul "Microsoft", fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu este acuzat de luare de mita si spalare de bani, iar Dorin Cocos, Nicolae Dumitru si Gheorghe Stefan, de trafic de influenta si spalare de bani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si