Procurorii Parchetului General au decis clasarea dosarului format în urma unei plângeri penale ce vizează modul în care preşedintelui Klaus Iohannis a intrat în posesia a două imobile în oraşul Sibiu

Dosarul a fost clasat în baza articolului 16), litera i) din Codul de procedură penală, au precizat, pentru Mediafax, oficialii PICCJ.

„Art. 16. Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale: (i) există autoritate de lucru judecat”, conform Codului de procedură penală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Plângerea penală viza modul în care Carmen şi Klaus Iohannis au intrat în posesia a două imobile din centrul Sibiului, în anul 1999.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț bombă de la Bruxelles: Va negocia ”la sânge” ca România să primească mai mulți bani

Dosarul lui Klaus Iohannis
Dosarul lui Klaus Iohannis

Dosarul a fost clasat pentru că faptele au fost deja investigate

Acuzaţiile erau legate de modul în care familia prezidenţială a intrat în posesia unui imobil din Sibiu, închiriat unei bănci, precum şi pentru eventuala recuperare a sumelor încasate de cei doi din chirii.

Aceste fapte au mai fost investigate, în mai multe dosare, în ultimii 15 ani, însă toate cauzele penale au fost închise.

Citeste si: Planul secret al lui Klaus Iohannis și PNL: Cum va arăta propunerea de cabinet Ludovic Orban II

Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut imobilul în 2015, în urma unui proces civil. Judecătorii au hotărât atunci că imobilul este al statului, deoarece proprietarul iniţial nu mai are moştenitori legali.

Dosarul lui Klaus Iohannis
Dosarul lui Klaus Iohannis

Actele pe baza cărora familia Iohannis a cumpărat casa în anii 90 au fost anulate, după ce s-a constatat că au fost întocmite în baza unui certificat de moştenitor falsificat.

Citeste si: Vești bune! De când s-ar putea dubla alocațiilor copiilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si