UPDATE: Iată reacția lui Vlad Voiculescu cu privire la acuzațiile aduse.

UPDATE. Vineri, 8 decembrie 2023, procurorii DNA au anunțat că au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Voiculescu Vlad Vasile, la data faptelor având funcţia de ministru al Sănătăţii, pentru săvârşirea infracţiunilor de: 

- abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave (două fapte),
- complicitate la abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave.

UPDATE:  Vineri, fostul ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat la sediul DNA faptul că nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără preşedinte în privinţa achiziţiei de vaccinuri.

”Dacă acest proces va continua, îl voi invita pe domnul preşedinte să vorbească, să spună ce decizie a luat.(..) Eu vă spun că nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte”.

”Nu numai că n-am semnat contractele respective, ci atunci când luau deciziile să le semneze şi comunicau decizia către Comisia Europeană, care făcea comanda mai departe, nici măcar nu mă informau”, a spus Vlad Voiculescu la sediul DNA.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este aşteptat vineri la DNA

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este aşteptat vineri la DNA

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acesta a declarat faptul că era o semnătură electronică. Contractul era transmis electronic, se decripta cu cheie pe care o avea altcineva, un angajat MApN.

Vineri, Vlad Voiculescu este așteptat la DNA în contextul anchetei referitoare la achizițiile de vaccinuri anti-Covid. În acest caz mai sunt vizați fostul premier Florin Cîţu şi fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă. 

DNA

DNA

Vlad Voiculescu: ,,Nu eram nici în circuitul informaţional, nici în cel decizional cu privire la vaccinuri” 

Vlad Voiculescu a declarat faptul că acesta nu se afla în circuitul informațional, nici în cel decizional, în ceea ce privește vaccinurile.

”Aştept să-mi spună ei (procurorii DNA – n.r.). mie ceva, şi anume de ce sunt acuzat şi cum fundamentează lucrurile acestea. Le voi spune, dacă mă întreabă, de asemenea, cum au stat lucrurile. Ministerul Sănătăţii şi eu personal, ca ministru al Sănătăţii, nu eram nici în circuitul informaţional, nici în cel decizional cu privire la vaccinuri ”, a declarat Vlad Voiculescu, la Antena 3.

”Eu n-am fost în cercul de comandă. Nu trebuie să-mi probez nicio nevinovăţie”, a adăugat el.

De asemenea, potrivit procurorilor, în acest dosar ”sunt cercetate aspecte legate de modalitatea în care, în perioada ianuarie- mai 2021, persoane din Guvernul României, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei, ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer şi Moderna), în condiţiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane”. 

”Concret, deşi dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane faţă de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacţionat şi ordonanţat la plată achiziţia în plus a cantităţii de 52.805.690

doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului”, mai arată procurorii.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Florin Cîțu a rămas fără imunitate. DNA poate să înceapă acum urmărirea penală pe numele lui

Ce a declarat Vlad Voiculescu în urmă cu doi ani?

În urma anunțului făcut de DNA, Vlad Voiculescu a declarat faptul că în luna septembrie a anului 2021 a citit că există anchete în ceea ce privește achiziția de vaccinuri.

De asemenea, a menționat că speră ca lucrurile să se miște rapid. Totodată, el a precizat că este ciudat ca acest comunicat de presă al DNA, care anunță ancheta, să apară înainte de alegeri.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu

”Cred că ar trebui să ne întrebăm sau să ne aducem aminte cui raporta preşedintele CNCAV, domnul Valeriu Gheorghiţă”, a mai afirmat fostul ministru.

Citește și: VIDEO- Florin Cîțu, fostul premier, a fost audiat de DNA timp de 3 ore

În urmă cu o săptămână, USR a anunțat faptul că sesizează Comisia Europeană cu privire la acțiunile unor procurori DNA, care ar submina separaţia puterilor în stat, coeziunea europeană, principiile democraţiei, în acest fel atrăgând atenția acțiunilor îngrijorătoare și nejustificate ale unui procuror, respectiv ale procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din România, potrivit News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si