Close sidebar
Close sidebar

Doua aeronave Blue Air care au decolat de la Bacau, reintoarse la sol dupa ce pilotii au semnalat aprinderea unor senzori. Reactia companiei

Doua aeronave ale companiei Blue Air care au decolat, joi dimineata, de pe Aeroportul International ”George Enescu” din Bacau, avand ca destinatii Milano si Londra, au fost intoarse la sol dupa ce pilotii au semnalat aprinderea unor senzori care ar fi indicat o defectiune. Unul dintre avioane, cu 130 de pasageri la bord, si-a reluat zborul, insa la scurt timp echipajul a sesizat reaparitia aceleiasi probleme, fapt pentru care a fost redirectionat catre Aeroportul ”Henri Coanda”.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE: Potrivit unui comunicat al companiei Blue Air, aeronava pe ruta Bacau-Londra a trebuit sa se reintoarca pe aeroportul bacauan, dupa ce in timpul zborului a aparut semnal de crestere a altitudinii, in cabina existand riscul de depresurizare.

”Astfel, conform procedurilor, mastile de oxigen au fost coborate ca masura de siguranta a pasagerilor pana la aterizare, iar avionul a inceput procedura de aterizare pe aeroportul de plecare, Bacau”, precizeaza reprezentantii Blue Air.

Conform sursei citate, aeronava a fost supusa unor verificari tehnice, iar pasagerii au fost preluati, in jurul orei 13.00, de o alta aeronava pentru a fi transportati la destinatie.

In ce priveste cursa Bacau-Milano, care a fost de asemenea nevoita sa revina la sol pe aeroportul bacauan, aceasta a aterizat in conditii de siguranta la Bucuresti.

”Testele de la sol s-au efectuat in conformitate cu manualul de intretinere si procedurile fabricantului aeronavei si au reliefat ca sistemele functioneaza in parametri normali.

Avionul a fost declarat apt de zbor de catre personalul tehnic Blue Air si a decolat catre Milano Bergamo la ora 10.00. In timpul acestui zbor a aparut o semnalizare la bord, iar pentru siguranta pasagerilor si conform procedurilor s-a luat decizia de aterizare pe aeroportul Bucuresti Otopeni, unde dispunem de o aeronava de schimb, micsorand astfel disconfortul pasagerilor”, arata Blue Air.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Si aceasta aeronava va fi supusa unor verificari tehnice amanuntite.

Pasagerii au plecat spre Milano, in jurul orei 14.00,

de la Otopeni, cu o alta aeronava.

O aeronava Blue Air pe ruta Bacau-Milano, cu 131 de pasageri la bord, a decolat de pe aeroportul din Bacau joi, la ora 7.09, insa a fost reintoarsa la sol dupa ce pilotii au sesizat o problema tehnica.

Dupa aproape o ora, avionul a revenit pe aeroportul din Bacau, pasagerii fiind debarcati in siguranta.

”Pilotul avionului a semnalat aprinderea unui senzor, astfel ca s-a luat decizia reintoarcerii aeronavei.

Echipa tehnica a companiei care detine aeronava nu a confirmat problema tehnica, permitand reluarea zborului”, a declarat, joi, pentru News.ro purtatorul de cuvant al aeroportului bacauan, Cezar Ficuta. 

In aceste conditii, pasagerii au fost reimbarcati, iar aeronava a decolat la ora 10.00. Ulterior, pilotul avionului a sesizat din nou aceeasi problema, insa s-a luat decizia redirectionarii aeronavei catre Bucuresti.

O alta aeronava a companiei Blue Air care a decolat, joi dimineata, de la Bacau, cu destinatia Londra, a fost reintoarsa la sol dupa ce echipajul a anuntat o posibila defectiune.

Avionul a revenit pe aeroportul din Bacau, iar pasagerii au fost debarcati si transportati in aeroport.
In cazul acestui avion, compania Blue Air a luat decizia trimiterii unei alte aeronave care sa preia pasagerii si sa-i transporte la Londra.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI