Un oficial militar din Popasna, din regiunea Donbas, a declarat că, s-a tras asupra unuia dintre autobuzele conduse de voluntari.

Două autobuze trimise pentru a salva civili dintr-un oraş ucrainean au dispărut

Mikola Hanatov a afirmat că nu sunt încă veşti despre al doilea autobuz, vehicul folosit în mod normal pentru transportul elevilor şi la volanul căruia se afla un profesor de istorie.

Glina Kroşka, voluntar în zonă, a spus că trei autobuze au fost trimise vineri la Popasna pentru a-i evacua pe civili.

Două dintre autobuze nu s-au mai întors însă în oraşul Bahmut.

Citeste si: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „În Donbas, ocupanţii fac tot posibilul pentru a elimina orice viaţă din acest teritoriu''

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

“Suntem foarte îngrijoraţi. Autobuzele nu s-au întors şi nu am primit nicio veste de ieri. Nu putem să mergem noi înşine la Popasna până la clarificarea situaţiei”, a precizat Galina Hroşka.

Poliţia de Frontieră: 8.364 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, vineri

"În data de 29.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 95.885 de persoane, dintre care 8.364

de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.651 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 1,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.731 cetăţeni ucraineni (scădere cu 19,6%)", a anunțat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Citeste si: Rusia a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a viza ţinte ucrainene cu rachete de croazieră de tip Kalibr

Astfel, de la declanşarea războiului, până în 29 aprilie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 818.304 cetăţeni ucraineni.

Conform aceleiași surse, în continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare.

De asemenea, măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Citeste si: Presa rusă susține că România ar fi prima țintă a unor atacuri cu rachete Kalibr


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si