Un bărbat din comuna Faraoani din județul Bacău a descoperit două bombe neexplodate de aruncător, încastrate în rădăcini de arbore. La acel moment, bărbatul amenaja un teren aflat în gospodăria sa, iar tot acolo a făcut și descoperirea halucinantă.

El a apelat la numărul unic de urgență 112 imediat.

Citește și: S.U.A a aprobat transportul de rachete F-16s către Ucraina. Kajsa Ollongren, ministru olandez: "Rămânem într-un contact apropiat cu partenerii europeni pentru a decide următorii pași"

La fața locului au intervenit specialiștii pirotehniști

După sesizare, la locul descoperirii s-au prezentat de îndată pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al județului Bacău.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„În urma recunoașterii, specialiștii pirotehniști au identificat două elemente de muniție, respectiv două bombe de aruncător cal. 120 mm și 80 mm, încastrate în rădăcini de arbore, într-o zonă îngustă și foarte greu accesibilă”, au anunțat autoritățile.

Misiunea a fost una dificilă, iar operațiunile de degajare și extragere s-au desfășurat exclusiv manual pentru a reduce riscul inițierii accidentale a acestora. Apoi, ele au fost ridicate și transportate pentru a fi distruse, au mai informat autoritățile.

Ce trebuie să facem în astfel de situații?

ISU le reamintește tuturor cetățenilor măsurile de prevenire pe care trebuie să le respecte în astfel de situații:

  • nu atingeți aceste elemente;
  • nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit;
  • nu încercați să le demontați componentele sau să le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă, ori în depozite de fier vechi;

Citește și: Kim Jong Un începe pregătirile de război. El a solicitat creșterea producției de rachete: „Nivelurile calitative ale pregătirilor de război depind de dezvoltarea industriei de muniţii”

În plus, ISU Bacău îi îndeamnă pe cetățeni să anunțe orice eveniment care le poate pune viața în pericol sau mediul înconjurător și să apeleze cu încredere la 112, potrivit unui comunicat de presă citat de  ziaruldebacau.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si