Pe sensul de intrare în ţară, luni, a fost efectuat controlul asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta deşeuri costând în plastic şi cauciucuri uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România. 

Citeste si: VIDEO| Bucureștiul și celelalte orașe mari ale țării sunt otrăvite cu un gaz toxic extrem de periculos

Camionul era încărcat cu 23.420 kilograme de deşeuri 

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deşeuri constând în plastic şi cauciucuri uzate.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. Automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deşeuri constând în plastic şi cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Aglomerație în punctele de frontieră

Un alt camion care transporta deșeuri a fost identificat

Pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră de la Vărşand au controlat un camion condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta haine second-hand de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România.

Automarfarul era încărcat cu deşeuri de textile pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.720 de kilograme de deşeuri.

Autorităţile de control au interzis în ambele cazuri intrarea  pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Citeste si: Primăria Constanța: amendă de 50.000 de lei dată de Garda de Mediu

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si