Autoritățile de sănătate publică au anunțat că unul dintre pacienți este o persoană de 67 de ani care are domiciliul și expunerea în localitatea Gemenele, internată în 21 august pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Urgență Brăila, cu evoluție favorabilă, externată în 30 august.

Al doilea pacient are 60 de ani, cu domiciliul şi expunerea în localitatea Olăneasa, comuna Salcia Tudor, care a fost internat pe 26 august pe Secţia de Neurologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu diagnostic de hemipareză dreapta, care a fost transferat apoi

în 28 august, în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Urgenţă Brăila, cu o formă severă de boală, dar cu evoluţie favorabilă.

Citește și: Infecția cu virusul West Nile continuă să facă victime. O femeie din Sibiu a fost infectată. Ce simptome a avut aceasta

Două cazuri de meningită cu virus West-Nile au fost confirmate astăzi. Măsurile luate de autorități

Două cazuri de meningită cu virus West-Nile au fost confirmate astăzi. Măsurile luate de autorități

Măsuri în localitățile în care a apărut West-Nile

„Imediat ce Instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului şi le-am atras atenţia asupra importanţei respectării setului de măsuri aplicabile în astfel de cazuri, disponibile pe pagina web a Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Am discutat cu autorităţile publice locale despre situaţia înregistrată şi am primit asigurări că se vor aplica măsurile ce se impun. Sunt primele două cazuri de meningită cu virus West Nile din perioada de monitorizare iunie – octombrie 2023”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timoftei.

O femeie din Sibiu s-a infectat cu acest virus. La finalul săptămânii trecute erau aproape 30 de cazuri confirmate în România, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

Simptomele în cazul femeii s-au făcut remarcate la jumătatea lunii august. Acestea erau febră, frisoane, dureri de cap, dezorientare.

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV: Adeverința medicală botez 2023/ Patriarhia Română: ”Nici nu ar putea exista, desigur, pentru medici o asemenea obligație emanată din zona eclesială”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Două cazuri de meningită cu virus West-Nile au fost confirmate astăzi. Măsurile luate de autorități

Două cazuri de meningită cu virus West-Nile au fost confirmate astăzi. Măsurile luate de autorități

Aceasta a fost internată la ATI.

O anchetă a fost pornită de către autorități. Acestea au stabilit faptul că pacienta nu a călătorit în zone "cu activitate cunoscută a populației de țânțari sau în alte țări". 

În urma unui comunicat DSP Sibiu, rezultatul pozitiv a ieșit pe data de 24 august, pentru setul 1 de probe de laborator, potrivit  Antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV: Risc de botulism alimentar/ Medic: ”Aruncați orice aliment conservat dacă recipientul este bombat şi fierbeți minim 10 minute orice conservă”

Tudor Ciuhodaru, medic la UPU Iași, a explicat ce presupune infectarea cu  virusul West Nile.

„De reținut este că principala cale de transmitere la om este prin înțepătura țânțarilor. Virusul nu poate fi transmis prin contact fizic, atingere sau sărut! Transfuziile pot fi o sursă de infecție.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Practic orice persoană, indiferent de vârstă înțepată de țânțari este predispusă la infectarea cu virusul West Nile însă probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este totuși redusă.

Citește și: Adeverință medicală, cerută de preoți pentru botez. Medic: Mi s-a spus că aşa e legea de la patriarhie şi să fac bine să o respect, că așa fac toţi ceilalţi medici, nu crâcnesc

90% dintre cei infectați nu prezintă simptome însă manifestările pot fi diverse începând de la cele asemănătoare unei simple răceli până la semne de meningo-encefalită. 1 din 150 de persoane infectate cu virusul West Nile dezvoltă simptome severe de boală.

Riscul de îmbolnăvire severă și deces este mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune. Simptomele pot persista pe perioada mai multor săptămâni iar efectele neurologice pot fi permanente”,   a explicat  medicul de la UPU Iași, pentru Știrile Kanal D.

Citește și: Un băiat de 7 ani, mușcat de câinele familiei, transportat la Spitalul din Mangalia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si