În urma controalelor din județul Timiș, a fost închis un centru de tip familial, în care erau cazați cinci copii, și un centru de plasament în care se aflau 14 copii.

Au fost găsite ”nereguli de funcţionare majore”

”În cursul zilei de astăzi, cele 3 comisii mixte de control formate sub coordonarea Instituţiei Prefectului- Judeţul Timiş au controlat un număr de 17 centre situate pe raza judeţului Timiş, în localităţile: Lugoj, Jimbolia, Nădrag, Tomeşti, Găvojdia, Criciova, Comloşu Mare, Lenauheim şi Checea.

În urma acţiunilor de control efectuate astăzi, au fost depistate nereguli de funcţionare majore la 2 centre, care ulterior controlului au fost închise temporar: Fundaţia Sf. Francisc- Casa de tip familial «Sf. Arhanghel Mihail» Jimbolia cu 5 copii aflaţi în găzduire şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş- Centrul de plasament Lugoj cu 14 copii aflaţi în găzduire. Cele două centre vor rămâne închise temporar până la remedierea deficienţelor constatate, iar pe toată această perioadă persoanele aflate în grija acestor centre vor fi relocate”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Timiş.

Citește și: 25 de vârstnici, găsiţi într-un centru fără autorizaţie din Sectorul 6, unde condiţiile de cazare sunt improprii şi alimentele erau expirate

Verificările continuă în județul Timiș

În județul Timiș figurează 112 astfel de centre, printre care se numără centre rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centre rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor.

Citește și: A fost descoperit un posibil azil ilegal, la Piteşti. Într-o locuinţă au fost găsite şase persoane, între care două cu afecţiuni medicale

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Doar luni au fost date amenzi în valoare de aproximativ 30.000 de euro, iar un centru pentru persoanele fără adăpost din Timişoara a fost închis temporar.

Citește și: VIDEO- Bătrâni abandonați, descoperiți de Poliție

La verificări participă comisii mixte de control formate din reprezentanți ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş, Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” Timiş.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si