Doua cuiburi cu oua de dinozaur si mai multe fosile de titanosaur au fost gasite în tara Hategului
Doua cuiburi cu cel putin zece oua de dinozaur si mai multe fosile de titanosaur au fost descoperite în urma cercetarilor efectuate de studentii Universitatii din Bucuresti, în tara Hategului, informeaza administratia Geoparcului Dinozaurilor- tara Hategului. Timp de doua saptamâni, studentii Facultatii de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii din Bucuresti au participat la cercetari de teren pentru descoperirea de noi vestigii privind renumitele ”faune cu dinozauri pitici din Transilvania”.
În urma sapaturilor au fost descoperite si recuperate fragmente de fosile de titanosauri (dinozauri de talie mare, ierbivori, patrupezi) si doua noi cuiburi cu oua de dinozaur. „Cuiburile cu oua de dinozaur descoperite în zona sunt expuse si pot fi vazute la Centrul de stiinta si Arta al Geoparcului Dinozaurilor tara Hategului din localitatea General Berthelot. si tot acolo poate fi admirata si reconstructia unui titanosaur – Magyarosaurus dacus, realizata de celebrul paleoartist canadian Brian Cooley”, a informat Adina Popa, reprezentanta Geoparcului Dinozaurilor – tara Hategului. Fosilele descoperite vor fi preparate, inventariate si cercetate în laborator, ceea ce ar putea duce la descoperirea de noi informatii relevante care sa reconstituie mediul de viata din Cretacic, de pe fosta Insula a Hategului, informeaza reprezentantii Universitatii din Bucuresti. Cercetarile realizate în luna august au fost sustinute de Universitatea din Bucuresti din fondurile alocate Geoparcului Dinozaurilor tara Hategului- Geoparc International UNESCO, dar si cu sprijinul DinoParc Râsnov. De aproape 40 de ani, pe teritoriul Geoparcului se desfasoara astfel de cercetari realizate de cadre didactice si studenti de la Universitatea din Bucuresti.

Timp de doua saptamâni, studentii Facultatii de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii din Bucuresti au participat la cercetari de teren pentru descoperirea de noi vestigii privind renumitele ”faune cu dinozauri pitici din Transilvania”.

În urma sapaturilor au fost descoperite si recuperate fragmente de fosile de titanosauri (dinozauri de talie mare, ierbivori, patrupezi) si doua noi cuiburi cu oua de dinozaur. „Cuiburile cu oua de dinozaur descoperite în zona sunt expuse si pot fi vazute la Centrul de stiinta si Arta al Geoparcului Dinozaurilor tara Hategului din localitatea General Berthelot.

Si tot acolo poate fi admirata si reconstructia unui titanosaur – Magyarosaurus dacus, realizata de celebrul paleoartist canadian Brian Cooley”, a informat Adina Popa, reprezentanta Geoparcului Dinozaurilor – tara Hategului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Fosilele descoperite vor fi preparate, inventariate si cercetate în laborator, ceea ce ar putea duce la descoperirea de noi informatii relevante care sa reconstituie mediul de viata din Cretacic, de pe fosta Insula a Hategului, informeaza reprezentantii Universitatii din Bucuresti.

Cercetarile realizate în luna august au fost sustinute de Universitatea din Bucuresti din fondurile alocate Geoparcului Dinozaurilor tara Hategului- Geoparc International UNESCO, dar si cu sprijinul DinoParc Râsnov. De aproape 40 de ani, pe teritoriul Geoparcului se desfasoara astfel de cercetari realizate de cadre didactice si studenti de la Universitatea din Bucuresti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si