Două cutremure au avut loc astăzi, 10 martie 2024, în zona seismică Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Unde s-a resimțit cutremurul?

Ultimul a avut o magnitudine de 3,4.

"În ziua de 10 Martie 2024, la ora 10:37:27 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur cu magnitudinea ml 3.4. Seismul a avut loc la adâncimea de 120 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 27km NV de Focşani, 75km SV de Bârlad, 75km N de Buzău, 81km S de Bacau, 85km E de Sfântu-Gheorghe", se arată într-o informare a INFP. 

Două cutremure România

Imagine reprezentativă pentru un cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Când s-ar putea produce următorul cutremur devastator în România? Specialiștii au făcut dezvlăuiri despre magnitudinea acestuia

Primul seism a avut loc tot pe data de 10 martie 2024 la ora 03:19:29 (ora locală a României) și s-a produs tot în zona seismică Vrancea, Buzău. Acesta a fost mai slab, a avut magnitudinea de 2.6 ml și la produs la adâncimea de 112.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe:

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

- 48 km SE de Braşov

- 53 km SE de Sfântu-Gheorghe

- 59 km N de Ploieşti

- 62 km NV de Buzău

- 82 km V de Focşani

- 83 km NE de Târgovişte

Două cutremure România

Imagine reprezentativă pentru un cutremur.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Fiica pacientei arse după explozia din Spitalul Movila rupe tăcerea! Detalii cutremurătoare. „Trebuie să fie pedepsiţi conform legii”

Ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur major?

Bucureștiul s-ar transforma rapid într-o ruină, dacă ar mai avea loc un cutremur asemănător celui din 1977.

"Pantelimon este nou, în partea sunt de asemenea construcții noi, Drumul Taberei este departe de a fi o zona de risc. Centrul Capitalei nu este nici el în întregime vizat, este vorba de niște plombe de clădiri vechi. Zonele de risc major în caz de seism sunt cele din părțile de est și nord ale Capitalei, acestea sunt zonele cu ape, lacuri și râuri.(...) De aceea, trebuie să ținem cont și de faptul că un seism se manifestă diferit la o zona la alta a Bucureștiului", a precizat Gheorghe Mărmureau, conform Realitatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si