Potrivit reprezentanţilor DSP, două noi cazuri cu varianta Delta au fost depistate pe raza judeţului Constanţa. În primul caz este vorba despre o femeie de 45 de ani, din judeţul Dâmboviţa, vaccinată cu doza completă, care venise în vacanţă la mare. Cele două persoane fuseseră vaccinate cu vaccin de la AstraZeneca, respectiv Pfizer. 

Femeia care a murit călătorise recent în Spania

Cea de-a doua persoană confirmată cu varianta Delta a coronavirusului a murit. Aceasta era vaccinată cu schema completă, dar călătorise recent în Spania.

Se pare că aa mai avea și alte comorbidități: hipertensiune arterială şi virusul hepatitei C. 

Femeia de 45 de ani nu este internată în spital

Din fericire pentru cealaltă femeie din județul Constanța, acesta se află acasă, nu a avut nevoie de spitalizare până la această oră.

Până în prezent, în judeţul Constanţa au fost confirmate peste 20 de cazuri de infectare cu tulpina Delta.

Citeste si: EMA a aprobat producerea de vaccinuri pentru Covid-19 ale Pfizer-BioNTech şi Moderna la mai multe fabrici

Cazuri de infectare cu varianta Delta[Sursa foto: PixaBay]

Câte cazuri cu varianta Delta s-au înregistrat în România

În România s-au înregistrat 359 cazuri cu varianta Delta, total până la data de 15 august și 450 cazuri cu varianta Delta, total până la data de 22 august.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Până la data de 15 august 2021 s-au înregistrat 21 decese cu varianta Delta și 24 decese până la data de 22 august.

Între cele 450 cazuri confirmate cu varianta Delta, 94 (20,9%) fuseseră vaccinate: 4 incomplet și 90 complet vaccinate (20% din total).

Între cele 24 de decese, trei au fost în cazul unor persoane vaccinate cu schemă completă. Ultimul a fost înregistrat săptămâna trecută, în cazul unui bărbat de 56 de ani din județul Cluj, care finalizase schema de vaccinare de aproape 5 luni și jumătate.

Harta cazurilor COVID-19, confirmate cu varianta Delta

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta, precizează INSP.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Un polițist de 43 de ani din Arad, răpus de COVID-19. Ultima postare pe Facebook, tulburătoare

Până la data de 22 august 2021 au fost confirmate 450 cazuri cu varianta Delta:

  • 36,4% (164 cazuri) se află în 86 focare, dintre care 75 familiale (122 cazuri) și 11 de colectivitate (42 cazuri), din 23 județe: Alba (1), Argeș (5), Bacău (5), Brașov (2), Brăila (1), Botoșani (1), Buzău (2), Călărași (9), Cluj (5), Constanța (2), Covasna (1), Dâmbovița (3), Dolj (5), Giurgiu (1), Ilfov (6), Iași (14), Maramureș (1), Olt (1), Prahova (1), Teleorman (4), Timiș (2), Tulcea (1), Vrancea (1) și mun.București
    (12). Dintre cazurile din focare, pentru 18 a fost menționat istoric de călătorie/contact cu persoană sosită din Finlanda (1), India (5), Italia (3), Nepal (1), Portugalia (1), Spania (2), Turcia (1), UK (4).
  • 40% (180 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată. Document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile
  • 17,3% (78 cazuri sporadice) au istoric de călătorie în alte țări/în țară sau istoric de ședere la lucru în alte țări: 23 în UK, 12 Spania, 5 Bulgaria, 5 Franța/Monaco, 5 Italia, 5 Turcia, 4 România (3 pe litoral), 3 EAU (Dubai), 3 Grecia, 2 Irlanda, 1 Chile, 1 Egipt, 1 Germania, 1 Irak, 1 Olanda, 1 Rep.Moldova, 1 Tadjikistan, 1 este angatul unei firme de transport auto internațional, 1 este pilot pe rute internaționale, 1 este steward, 1 taximetrist.
  • 0,7% (3 cazuri) au avut contact în afara familiei cu caz confirmat COVID-19 identificat.
  • 1,6% (7 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP.
  • 4% (18 cazuri) nu au putut fi contactate de către DSP.
  •  

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si