Este vorba despre 2 bărbaţi cu vârste între 21 şi 30 de ani, din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Starea lor de sănătate este bună, iar în prezent se află în izolare.

Variola maimuței în România

Până în prezent, pe teritoriul României au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 45 de pacienţi.

Citește și: Bilanț coronavirus 27 octombrie: 478 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în total 15 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuţei.

Un român suspectat de infecţie cu bacilul care provoacă boala antrax, internat la spital. Ce spun autoritățile

Un bărbat, din Alba Iulia, este suspectat de infecţie cu bacilul care provoacă boala antrax și a fost internat la spital. Se aşteaptă rezultatele unui nou set de analize, după ce primele investigaţii au indicat prezenţa bacilului anthracis.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un bărbat în vârstă de 37 de ani  din județul Alba este internat în spital, fiind suspect de infecție cu bacilul care produce boala antrax.

Autoritățile din județ transmit că primele analize efectuate indică prezența bacilului anthracis, subliniind că se aşteaptă rezultatele altor analize.

Ce au anunțat autoritățile

„Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax şi a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui fiind în afara pericolului. Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunțite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax”,  informează,

miercuri după-amiază, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Citește și: VIDEO- Două virusuri respiratorii banale au creat un virus hibrid care duce la pneumonie acută

Conform sursei citate, Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a îmbolnăvit bărbatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si