UPDATE. Intervenția echipelor SRI s-a încheiat. Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. 

„Echipele SRI s au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s-a precizat ca au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea sa fie ridicate si transportate în siguranță”, a anunțat și SRI.

Echipele de pirotehniști s-au deplasat la sediul ambasadei Ucrainei din Sectorul 1 al Capitalei, informează Poliția Română.

Citește și: VIDEO- Vladimir Putin, prima vizită în Peninsula Crimeea de la începutul ofensivei Moscovei contra Ucrainei

„La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

Plicurile, suspecte cu scrisorile-capcană din Spania

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei. De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice ”, a anunțat Poliția.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit surselor G4Media.ro, este vorba despre două plicuri care ar fi fost trimise din Germania și care au ajuns la Ambasada Ucrainei la București.

Conform Gandul.ro, plicurile sunt similare cu cele care au produs atacurile petrecute recent în Spania.

Citește și: Zelenski, după noul val de rachete rusești asupra Ucrainei: "Teroarea Rusiei afectează și Moldova"

Sursele citate, scrisorile-capcană ajunse la Ambasada Ucrainei aveau același expeditor ca cele primite în Spania.

Un angajat al ambasadei a observat că este vorba de spre același expeditor ca cel care ar fi trimis scrisori și în Spania și a alertat autoritățile.

Către clădirea Ambasadei Ucrainei, care se află pe Bulevardul Aviatorilor, se îndreaptă, de urgență, echipaje de poliție, pompieri, antitero și pirotehniști.

Explozii la ambasada Ucrainei din Spania

În urmă cu câteva zile, o explozie a avut loc la ambasada Ucrainei din Madrid, iar un angajat care se ocupa de corespondență a fost rănit, a declarat miercuri Ministerul de Interne spaniol.

Explozia s-a produs când angajatul a deschis un plic capcană, care conținea un dispozitiv exploziv.

Scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a fost trecută prin scanner. Surse din poliție au declarat că în plicul respectiv fusese introdus un dispozitiv exploziv artizanal. Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. Trupele specializate în dezactivarea bombelor și alte forțe speciale s-au deplasat la fața locului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si