In articol:
- Protecția Consumatorului cere restaurantelor să afișeze gramajul și ingredientele folosite în meniuri
- Meniurile ar putea fi ca o carte de bucate
Cele două magazine de pe strada Avram Iancu din Brașov au fost închise temporar de inspectorii OPC, în urma unor controale efectuate în cursul zilei de luni.
Comisarii spun că au descoperit nereguli cu privire la prețul aflat la raft față de cel de la caserie, capacele vitrinelor frigorifice sparte și diferențe de gramaj a fructe.
Inspectorii spun că vor continua controalele și în alte magazine din municipiu.
Acesta a fost primul control în Brașov în care comisarii și-au lăsat la birou telefoanele mobile.
Protecția Consumatorului cere restaurantelor să afișeze gramajul și ingredientele folosite în meniuri
Inspectorii de la Protecția Consumatorului au răsfoit meniurile restaurantelor și au obiecții. Vor ca de acum înainte să fie trecute ingredientele și gramajul la fiecare preparat.
Nu știm dacă ciorba de burtă are burtă de vacă sau de crocodil, spun mai marii instituției. În vreme ce patronii ripostează. Spun că bucătarii vor fi obligați să-și dezvăluie rețetele și sunt revoltați!
„Tiramisu, 180 de grame.
Meniurile ar putea fi ca o carte de bucate
Meniurile restaurantelor din aplicațiile de livrare au cele mai multe probleme, spun reprezentanții ANPC. În cazul acestui restaurant, ingredientele burgerului sunt trecute însă nu este menționat gramajul preparatului.
Horia Constantinescu, președintele ANPC: „În online pare că ceea e mâncăm e la alegerea comerciantului, nu la alegerea noastră!”