Primul caz este cel al Iulianei M, o tanara diagnosticata cu metaplazie mieloida cu mielofibroza, o afectiune severa a sangelui care creaza disfunctii intre numarul celulelor albe si al celor rosii si, in unele cazuri, este necesar transplantul medular.  

“Diagnosticul mi-a fost pus in 2009, la Institutul Clinic Fundeni de catre Dr Niculescu-Mizil si sunt inca sub tratament la dansa.

Diagnosticul este de metaplazie mieloida cu mielofibroza, afectiune pentru care am fost tratata, dar nu am ajuns la chimioterapie. Am mers si la Viena, iar medicii mi-au spus ca daca raspuns bine la tratamentul stabilit de medicul meu, este necesar transplantul medular. In aprilie 2016 am ramas insarcinata, iar pe 25 decembrie, in zi de mare sarbatoare, am dat nastere unui baietel minunat caruia i-am pus numele Stefan Alexandru. Numai Dumnezeu a facut sa se intample minunea aceasta. Au fost medici care pana sa ajung la doamna doctor Niculescu-Mizil, au fost reticenti si m-au pus sa semnez ca pastrez sarcina si imi asum riscurile. Am nascut la 38 de saptamani si o zi, iar baietelul meu a cantarit 2,800 kilograme, a masurat 48 de centimetri si e perfect sanatos”, ne-a marturisit Iuliana M.

Perioada sarcinii nu a fost usor de dus, mai ales ca in primul trimestru de sarcina, pacienta a fost obligata sa intrerupa tratamentul cu Interferon.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

“Am avut noroc cu cei doi medici ai mei, Dr Bohaltea, de la Spitalul Universitar, pe partea de ginecologie si medicul Niculescu Mizil, care imi monitoriza afectiunea veche.
Din cel de-al doilea trimestru de sarcina am reinceput sa iau tratamentul cu Interferon. Miraculos este faptul ca medicii mei, hematologul si ginecologul, au colaborat si mi-au monitorizat impreuna evolutia pana am nascut. Din 2008, de dinainte de a primi diagnosticul, incercam sa raman insarcinata si la aparitia bolii visul meu a cazut in plan second. Norocul meu este ca sunt o fire optimista si m-am zbatut sa trec peste acest diagnostic sever si sa merg inainte. Mi-am zis ca Dumnezeu nu imi da mai mult decat pot sa duc si am luptat si nu mi-am pierdut credinta. Cand fiul meu s-a nascut in ziua de Craciun, am inteles ca am fost parte dintr-un miracol. Acum suntem o familie fericita. Fiul meu, la 2 luni, are greutatea si inaltimea unui bebelus de 3 luni. E puternic si curajos ca si mine!”
, ne-a declarat Iuliana M.

Cel de-al doilea caz este cel al Daniela A, o tanara care a devenit mamica in luna februarie a acestui an, chiar de Ziua Indragostitilor. Ea este o luptatoare, are 36 de ani si in trecut a suferit de Limfom non-Hodgkin, o boala in care celulele maligne (cancerose) se formeaza in sistemul limfatic.

Supusa chimioterapie, Daniela a suferit unui auto-transplant.

“Am primit diagnosticul de Limfom non-Hodgkin in mai 2006, pe cand aveam 26 de ani. Am fost trecuta imediat pe chimioterapie, iar in februarie 2007 am facut un auto-transplant de celule stem la Institutul Clinic Fundeni. Cazul meu a fost unul fericit, din acel moment am intrat intr-o remisie totala si cu acordul doamnei doctor am facut si un copil. Nu am facut tratament, nimic, s-a intamplat sa raman insarcinata pe cale naturala. Baietelul meu, caruia i-am pus numele Rares Nectarie s-a nascut pe 14 februarie, anul acesta, de Ziua Indragostitilor. Am ales sa poarte numele Sfantului Nectarie, pentru ca este Sfantul octrotitor al bolnavilor de cancer, iar eu cred si ma rog necontenit la el. Despre copil ce sa va spun, e o minune! Am devenit mama la 36 de ani, iar viata noastra s-a schimbat total de la nasterea lui. Am nascut la Maternitatea Bucur si pe toata perioada sarcinii am fost monitorizata atent. Tratament nu mai iau de cativa ani, sunt in remisie totala. Bebelusul il cresc impreuna cu sotul, doar noi doi fara alt ajutor. E si greu si frumos, insa, suntem fericiti si multumim pentru viata noastra de acum”, ne-a declarat Daniela A, fosta pacienta care s-a tratat si a invins un diagnostic infricosator si sever.

Anul acesta, de 8 martie, cele doua luptatoare au fost sarbatorite de medicii care le-au tratat, dr. Niculescu Mizil si Elena Ursache intr-o clinica privata din Bucuresti. 

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri emoționante despre povestea sa de dragoste cu Cristina Pucean: „Numai Dumnezeu ne poate despărți. Simt că este jumătatea mea.”- kfetele.ro

Citeste si: Nicki Minaj a dat-o iar în bară: "Să-i fie rușine de ea însăși. Nu are respect pentru fani". Ce s-a întâmplat în ultimul său spectacol din Dublin- radioimpuls.ro

 

  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si