Din regiunile polare de tundra, animalele albe ca zapada au ajuns la noi, la malul marii: deloc sfioase, vulpile isi plimba cozile stufoase cat e ziua de lunga si nu ezita sa le-arate privitorilor mirati ca sunt un cuplu!

Adrian Balba, director Microrezervatie Constanta: Julieta a depasit faza de dragoste. El este Romeo, aici langa mine, iar Julieta este mai grasuta colo in spate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vulpile vin de la Polul Nord si dupa ce au stat o perioada, intr-un adapost, la Suceava au ajuns in microrezervatia din Constanta. Chiar daca aici nu au zapada, se simt ca acasa si in curand familia lor se va mari.

Adrian Balba, director Microrezervatie Constanta:  Sunt casute noi facute pentru ele, ca sa nu se supere Romeo cu Julieta. Ca Julieta va avea pui. Ne asteptam la un pat matrimonial.

Nu asta a fost. In contextul incalzirii globale, urisii polari sufera, dar vulpile nu vor suferi, ca ele sunt omnivore, descurcarete.  

Specialistii spun ca dintre animalele de la Cercul Polar, afectate de schimbarile climatice, vulpile  au devenit de-a lungul timpului cele mai bune supravietuitoare. Acum insa sunt in carantina, iar reprezentatii microrezervatiei roaga vizitatorii sa nu le agite in urmatoarele doua saptamani.   
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si