Dovada că la Săpoca bolnavii psihic periculoşi nu erau bine păziţi! Spitalul a dat anunţ că angajează 9 oameni care să-i păzească pe bolnavii agresivi!
Se poate spune că aceasta e dovada că la Săpoca bolnavii psihic periculoşi nu erau bine păziţi.
E dovada că la Săpoca bolnavii psihici periculoşi nu erau bine păziţi. Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie. Bărbatul de 38 de ani nu a fost încă audiat, fiind în spital, sub tratament și pază, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.
De asemenea, potrivit unui comunicat de presă, din informațiile MS , în tură se aflau un medic, 7 asistenți, 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supravegherea bolnavilor. Una dintre asistentele de serviciu era la doar doi metri de saloanele în care a avut loc agresiunea și că faptele s-au derulat extrem de rapid, susține directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalașcu.
Directoarea unităţii medicale din Săpoca a mai menţionat că "totul s-a petrecut în mai puţin de un minut, foarte repede", iar la momentul respectiv în secţia respectivă se mai aflau trei infirmiere. "Personalul medical nu a apucat să intervină", a mai precizat Mihalaşcu. Dosarul cazului a fost deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Aceasta e dovada că la Săpoca bolnavii psihici periculoşi nu erau bine păziţi. În mod normal, cei periculoşi trebuie supravegheaţi permament, doar că spitalul nu avea suficient personal pentru această misiune. Pe 12 august 2019, cu câteva zile înainte de tragedie, Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca a dat un anunţ că organizează concurs pentru ocuoparea a 13 posturi, din care 9 erau pentru muncitori necalificaţi supraveghhere bolnavi psihici periculoşi. Pentru aceştia, nu erau prevăzute condiţii de vechime şi calificare. Concursul are două probe, una scrisă, programată pe 5 septembrie, şi un interviu, programat pe 9 septembrie.