Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Dovleacul, vedeta din această toamnă. Festivalul Dovleacului a revenit în localitatea buzoiană Poșta Câlnău și se va încheia pe 8 octombrie

Plăcinte, gogoși, sarmale sau dulceață, toate acestea au în aceste zile un ingredient comun, dovleacul. Bun la toate, această legumă și-a câștigat un loc de cinste la Buzău unde are dedicat chiar și un festival. Producătorii agricoli din Buzău, ajutați de un cunoscut bucătar, și-au unit forțele pentru a le demonstra turiștilor cât de multe bunătăți se pot face din bostan.

Redactia Stirile Kanal D,

Dovleacul, vedeta din această toamnă. Festivalul Dovleacului a revenit în localitatea buzoiană Poșta Câlnău și se va încheia pe 8 octombrie

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mirosul plăcintelor din dovleac, coapte la cuptor sau prăjite în tigaie, este cartea de vizită a micuței patiserii de la intrarea în târgul de toamnă din Poșta Câlnău, județul Buzău. Surorile Nela și Sofia sunt cele care prepară delicatesa. Gospodine le spun că folosesc o rețetă veche a locului și cele mai bune ingrediente.

Citește și: VIDEO- Gospodinele din Brașov, la făcut de zacuscă în aer liber

„Pentru plăcintă, dovleacul turcesc, cel alb. Ăla e cel mai bun dovleac. Nu are zeamă multă și are foarte multă dulceață în el.”

Delicioasa plăcintă cu umplutură de dovleac, preparată ca în cuptorul bunicii, costă acum 20 de lei o porție, la fel ca în toamna anului trecut.

Chiar dacă, la început, clienții târgului de toamnă par surprinși de prețuri, ei devin darnici când trebuie să-și potolească pofta de gustosul preparat cu umplutură din pulpă de dovleac.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Vă era poftă? Ne place plăcinta de dovleac și pentru asta am venit.”

„Nouă ne place, cel puțin plăcinta de dovleac pentru noi este foarte bună.”

Și pentru că nu există sărbătoare la români fără celebrii mititei, grătarele sfârâie în continuu.

Se vând bine și cârnații de Pleșcoi sau babicul de Buzău. Organizatorii târgului sunt mândri că de la an la an vin tot mai mulți turiști să deguste bunătățile ieșite din mâinile bucătarilor.

Ionel Horhocea, organizator: „Preparate din dovleac, avem dulceață de dovleac, plăcintă cu dovleac, sărmăluțe coapte în dovleac și multe alte. Acum pregătim supa cremă de dovleac, o tocăniță de dovleac, totul cu dovleac.

Chef Horia Vârlan preparat la un stand din târg o supă cremă și tocăniță de porc cu dovleac, pentru a le demonstra oamenilor câte se pot face din leguma pe nedrept ignorată de unii.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Chef Horia Vârlan, bucătar: Ca fel de bază facem chifteluțe din dovleac, putem să facem gogoși din dovleac, gogoși sărate, nu neapărat dulci. Apoi putem să îl folosim în tocană, ca acum, în locul cartofilor sau împreună cu ei.”

Festivalul Dovleacului a revenit în localitatea buzoiană Poșta Câlnău și se va încheia pe 8 octombrie

Festivalul Dovleacului, organizat în localitatea buzoiană Poșta Câlnău, a ajuns la a VII-a ediție. Serbarea câmpenească organizată lângă drumul european E85 ține 10 zile, până pe oct octombrie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI