In articol:
Dovlecei pane. De ce ai nevoie:
Un dovlecel crud
ulei
100 gr făină
sare
Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat
Pentru pane:
2 ouă
făină
sare
5 căţei de usturoi zdrobiţi
sare şi piper după gust
Citeste si: Sfecla roșie: cum se consumă? Cât de bună este dacă o consumi crudă sau coaptă
Dovlecei pane. Cum se prepară:
Dovlecelul se curăță de coajă, apoi îl tăiem felii şi presăram cu sare. Lăsăm cca 20 min, apoi scurgem zeama.
Citeste si: Friptură cu cartofi prăjiţi- combinaţia care îţi distruge sănătatea! Avertismentul doctorilor
Feliile de dovlecel se tamponează cu un şervet uscat şi se trec prin făină.
Citeste si: 6 greseli grave pe care le faci cand gatesti somon
După prăjire, se scot pe un şervet absorbant, pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Servim cu mujdei de usturoi sau cu sos de iaurt şi usturoi.