Guvernul american a încheiat contracte de achiziţionare a 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva covid-19, în cadrul campaniei sale de vaccinare masive, anunţă preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

„Am semnat contracte privind (achiziţionarea a) 100 de milioane de (doze de) vaccin suplimentare cu Moderna şi 100 de milioane de (doze de) vaccin Pfizer”, a anunţat joi, într-o vizită la Institutele Naţionale ale Sănătăţii (NIH), în propiere de Washington, Joe Biden.

Biden a afirmat, de asemenea, că „Ne aflăm, acum, pe drumul bun pentru a avea suficient vaccin pentru cele 300 de milioane de americani până la sfârşitul lunii iulie, adică pentru aproape întreaga populaţie adultă americană.”.

Noul președinte a menționat că la sfârșitul lui ianuarie această comandă este ”iminentă”.

Această nouă comandă se adaugă celor 200 de milioane de doze de vaccin comandate deja de la fiecare dintre cei doi producători.

În urma unei lansări haotice, în decembrie, Statele Unite au crescut ritmul vaccinării.

Citeste si: Joe Biden a fost vaccinat în direct contra Covid 19! De ce a făcut asta VIDEO

Aproximativ 46,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate- iar cel puţin 34,7 milioane de oameni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin, reprezentând 10% din populaţie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Guvernul urmează să furnizeze un milion de doze unui număr de aproximativ 6.500 de farmacii, în care americanii obişnuiesc să se vaccineze împotriva gripei.

Citeste si: Fostul preşedinte Trump nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senatul SUA

Farmaciile urmează să administreze- vineri- primele doze de vaccin împotriva covid-19.

Producţia vaccinurilor a fost accelerată, iar stadionele din Campionatul de fotbal american ar putea fi folosite, de asemenea, ca locuri de vaccinare.

Joe Biden critică programul vaccinării lansat de Trump

Pe de altă parte, Joe Biden a criticat programul vaccinării pe care l-a moştenit de la predecesorul său Donald Trump şi i-a îndemnat pe americani să aibă răbdare să SE corecteze lacunele în lupta împotriva epidemiei, relatează Reuters.

doze de vaccin sua
Joe Biden - despre vaccinarea covid-19.[Sursa foto: google]

”Nu vom corecta toată situaţia dintr-o dată, dar o vom face”, a declarat el în cursul vizitei la NIH, la Bethesda, în Maryland.

În contextul în care cererea a depăşit cu mult numărul vaccinurilor disponibile, americanii întâmpină dificultăţi să obţină o programare la vaccinare, o problemă cu care Joe Biden se confruntă la mai puţin de o lună de la învestirea sa.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Joe Biden, primele declarații în calitate de președinte: ”Aceasta este ziua democrației, o zi istorică”

Preşedintele democrat a apreciat că republicanul Donald Trump- care şi-a petrecut ultimele două luni de mandat încercând în zadar să răstoarne rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie- nu a comandat suficient vaccin şi nici nu a făcut demersuri suficiente pentru ca populaţia să fie vaccinată.

El a apreciat că programul vaccinării pe care l-a moştenit este ”mai rău” decât anticipa.

”Va lua timp să-l corectăm”, a avertizat Biden.

Citeste si: America ar putea intra în lockdown total din cauza COVID-19!

”Am cumpărat suficient vaccin pentru toţi americanii”, prin noile achiziţii, a dat el asigurări, adăugând că Statele Unite vor dispune de 300 de milioane de vaccinuri până în iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si