Nu există însă, în acest moment, nicio legătură stabilită de experţi între boala COVID şi acest tip de hepatită. În momentul de faţă, medicii de la unitatea sanitară îi fac fetiţei şi alte investigaţii pentru a putea identifica ce anume a dus la apariţia acestui tip de hepatită numită "de cauză necunoscută".

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a explicat că nu există deocamdată o relaţie clară de cauzalitate nici între prezenţa adenovirusului şi acest nou tip de hepatită.

Câte tipuri de adenovirus există

Luăm în calcul că sunt aproximativ 49 de tipuri de adenovirus care pot afecta omul şi care dau o paletă foarte largă de afecţiuni.

Este o ipoteză de lucru în care este vorba şi de un adenovirus dar nu stabileşte o relaţie de cauzalitate şi nu poate să precizeze dacă un anumit adenovirus chiar determină această formă de hepatită severă. Luăm în calcul că sunt aproximatv 49 de tipuri de adenovirus care pot afecta omul şi dau o paletă foarte largă de afecţiuni. Aici vorbim de răceli banale, vorbim de pneumonie, de celelalte infecţii de tract respirator sau inferior, putem vorbi în cazuri rare de encefalită sau meningită, infecţii urinare, infecţii digestive, etc.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Maia Sandu: Exploziile din Transnistria „pornesc de la forțe din interiorul regiunii”. Nivelul de alertă a fost ridicat

Deci deocamdată sunt doar nişte cazuri şi există doar observarea lor.

Ce va trebui să stabilim în viitorul apropiat este dacă acei pacienţi, copiii, au un teren imunitar deficitar, dacă într-adevăr este un adenovirus şi dacă putem trage o concluzie, pentru că în lume, în momentul de faţă, chiar dacă am avut undeva spre 200 de cazuri, încadrate în hepatită de cauză necunoscută, cele mai multe au fost forme uşoare sau forme medii care s-au rezolvat ”, a explicat medicul infecţionist.

„Părinţii ar trebui să fie calmi”

În momentul în care nu am o cauză clară şi diagnosticul nu pleacă de la o relaţie de cauzalitate directă, pot să spun că este o cauză neprecizată, necunoscută, dar de aici până la ajunge să spunem că este o hepatită misterioasă, aud foarte des în media acest termen, cred că este o distanţă foarte mare. Părinții ar trebui să fie calmi ”, a declarat Dr. Adrian Marinescu. 

Citeste si: Bilanț vaccinare: Peste 6.900 de persoane vaccinate în perioada 18 – 25 aprilie

Regulile de bază care ţin de igienă, extrem de importante inclusiv pentru hepatită, spune medicul. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si