“Doamnele care au, fizilogic, sâni foarte mari şi întâmpină problemele medicale din acest motiv, pot recurge la reducţia mamară. La polul opus se situează doamnele a căror conformaţie nu a fost <proiectată> pentru a susţine sâni de o anumită greutate, dar ele recurg, totuşi, la implanturi mamare foarte mari şi ajung să se plângă de dureri de spate. Deşi, teoretic,  implanturile sunt susţinute de cutia toracică, practic, ele supun si coloana la un efort suplimentar.

Greutatea care atârnă în dreptul pieptului devine o povară  permanentă pentru coloana vertebrală. În plus, apare  tendinţa de a avea o postură incorectă. Pur şi simplu, sânii foarte mari le fac să meargă cocoşate”, explică dr. Tarek Nazer.

Simptome care constituie semnale de alarmă

1. Dureri în zona toracelui
2. Dureri cornice de gât, umeri şi spate
3. Poziţie vicioasă a spatelui
4. Amerţeli la nivelul braţelor sau mâinilor
5. Dificultăţi de respiraţie, în special la efort

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Ce este de făcut

“Când diagnosticarea exclude o artroză  sau o hernie de disc, este clar că pacientele cu sâni mari – naturali sau cu implanturi siliconice – se confruntă cu dureri din pricina dimensiunilor acestora.  Dacă simptomele nu sunt exacerbate se poate institui un tratament cu antiinflamatoare, se poate recurge la  gimnastică medicală sau masaj terapeutic. Însă există şi situaţii când doar reducţia mamară poate rezolva problema”, susţine medicul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si