"Nu inteleg de ce e atata supărare pe marginea acestei invitatii. E un eveniment important, la care am primit o invitatie şi am decis să o onorez, şi eu, şi premierul.(...) Eu am primit acea invitatie de la Comitetul de organizare a acelui eveniment, pentru că, neexistand o administratie in mod oficial, singura structură care face aceste invitatii tuturor celor pe care vrea să ii aibă acolo in aceste zile este acest comitet şi am primit de la acest comitet o invitatie, transmisă de vicepreşedintele comitetului.

Nu inteleg de ce atata supărare", a spus Dragnea.

El a comentat şi precizările Administratiei Prezidentiale pe această temă: "Am inteles că nu pot să reprezint statul roman. Dacă cineva o să mă intrebe acolo de vorbă, probabil că o să-mi fac ceva curaj şi o să răpund. Cred că nu este interzis".
intrebat in ce calitate a primit această invitatie, avand in vedere că invitatia este trimisă in nume personal de un vicepreşedinte al Comitetului, Dragnea nu a dorit să comenteze.

"Este un eveniment important şi eu chiar nu vreau să il duc in derizoriu, indiferent de supărările unuia sau altuia.(...) Nu vreau să mai comentez despre asta. Am inteles ce a spus şi Administratia Prezidentială. Cu toate acestea, eu mă incăpătanez să merg", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a confirmat că deplasarea in SUA va fi plătită de către Camera Deputatilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Preşedintia a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a preşedintilor prevede că alte tări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitati şefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care Romania va fi reprezentată de către ambasadorul roman la Washington, George Maior.

Reactia Preşedintiei a fost transmisă după ce Camera Deputatilor a aprobat deplasarea lui Liviu Dragnea in SUA pentru a participa la ceremonia de preluare a mandatului de către Donald Trump.

Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu (PSD), a anuntat că preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, a fost invitat să participe la ceremonia de investire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump, Biroul Permanent al Camerei aproband in unanimitate deplasarea liderului social-democrat, in perioada 17 – 21 ianuarie.

Invitatia primită de Liviu Dragnea este semnată de vicepreşedintelui Comitetului de inaugurare, Elliott Broidy. in invitatia transmisă lui Liviu Dragnea, Elliott Broidy scrie că va fi "plăcerea" lui de a-l invita pe acesta ca oaspete al său la acest eveniment. Programul vizitei prevede un dejun privat cu demnitari străini, miercuri, participarea la un concert, joi, precum şi o cină oferită "la care işi vor face aparitia" şi Donald Trump şi vicepreşedintele său. Vineri va avea loc ceremonia de depunere a jurămantului, parada inaugurală şi un bal, la care va veni şi Donald Trump.

Elliott Broidy este vicepreşedinte al Comitetului de inaugurare şi membru al Partidului Republica, pentru care a strans fonduri in timpul campaniei electorale. El este om de afaceri. in 2009, a pledat vinovat intr-un dosar in care era acuzat de dare de mită şi a plătit o cautiune de 48 de milioane de dolari pentru a evita inchisoarea.

Citeste si: Oana Ioniță, despre experiența din Ibiza. Ce vedete a întâlnit dansatoarea? „Au fost cei mai frumoși ani din viața mea.”- kfetele.ro

Citeste si: Primarul din Bușteni a murit chiar în ziua în care sărbătorea 40 de ani de căsătorie! Care a fost cauza decesului lui Emanoil Savi- radioimpuls.ro

Şi premierul Sorin Grindeanu a primit o invitatie pentru a participa, la Washington DC, la ceremonia de investire a celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, şi la evenimentele conexe prilejuite de acest moment. Sorin Grindeanu a declarat, luni, pentru News.ro că este posibil să meargă la aceste evenimente.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si