"Salut faptul ca parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii se intareste! Iata cum consensul national privind alocarea celor 2% din PIB pentru Aparare a dus la rezultate concrete", a scris Liviu Dragnea, sambata, pe Facebook.
Totodata, presedeintele Camerei Deputatilor si-a exprimat speranta ca perteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii sa aduca rezultate si in plan economic.
"Sper ca parteneriatul strategic cu SUA sa aiba efecte si in plan economic", a incheiat Dragnea.
Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a multumit, vineri seara, Romaniei pentru faptul ca a participat activ la coalitia impotriva terorismului si a salutat eforturile depuse de Romania pentru cresterea finantarii Apararii.
"Multumesc poporului roman pentru contributia la apararea comuna si pentru lupta impotriva amenintarii malefice a terorismului. A trecut prin mari dificultati si a facut un drum lung si a facut multe. Romania a fost un membru valoros al coalitiei impotriva ISIS si este al patrulea contributor cu trupe in Afganistan.
La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca i-a placut discursul pe care Donald Trump l-a sustinut luna trecuta la summitul NATO de la Bruxelles, in timpul caruia miliardarul republican a cerut aliatilor sa plateasca retroactiv pentru anii in care nu au atins tinta de 2% din PIB pentru cheltuieli de Aparare, deoarece NATO este cea mai puternica alianta din lume, iar daca vor sa o pastreze asa, trebuie sa
"NATO se bazeaza pe valori, dar este in final o alianta militara, cheltuielile militare sunt complicate[...] si este nevoie de multi bani", a precizat Iohannis.
De asemenea, presedintele roman a mentionat ca povara finantarii aliantei militare trebuie sa fie impartita in mod egal de toate tarile membre, pentru a pastra pozitia de cea mai puternica alianta internationala pentru NATO.