Pe data de 23 iulie, campionul David Popovici va dubuta în cadrul Campionatelor Mondiale de la Fukuoka. Desigur, tânărul are nevoie de antrenamente pe măsură, iar cel care îl ajută și îi ridică moralul este Dragoș Luscan. Cei doi s-au cunoscut în anul 2018, atunci când David Popovici a avut o accidentare la genunchi.

Cât de important este antrenamentul pentru David Popovici?

Mizileanul în vârstă de 35 de ani deține masterate în pregătire fizică și în nutriție și lucrează ca preparator fizic  la CSM București.

A colaborat cu Simona Halep și Horia Tecău, iar lui David îi este alături de șase ani, în calitate de preparator fizic și kinetoterapeut. Inclusiv în aceste zile, când senzația înotului mondial se pregătește pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka. 

Citește și: EXCLUSIV: Constantin Popovici, campionul european en titre la sărituri de la mare înălţime/ ”Este o senzație unică, de libertate”

Dragoș, mentorul lui David Popovici crede cu tărie în abilitățile sportului, și știe că va avea o evoluție pe măsură în Țara Soarelui Răsare. Acesta a fost întrebat în cadrul unui interviu oferit Observatorului Prahova cât de greu este să ai grijă de condiția fizică a unui campion, dar și care este atmosfera în Japonia înainte de campionat.

Mizileanul în vârstă de 35 de ani deține masterate în pregătire fizică și în nutriție și lucrează ca preparator fizic  la CSM București.

Mizileanul în vârstă de 35 de ani deține masterate în pregătire fizică și în nutriție și lucrează ca preparator fizic  la CSM București.

[Sursa foto: Dragoș Luscan - Facebook]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Fiind preparator fizic si kinetoterapeut pentru un talent precum David Popovici este o experiență incredibilă și provocatoare. Pregătirea unui sportiv de talia lui David implică o combinație între aspecte fizice, medicale și mentale. Programul de pregătire poate include antrenamente în sala de forță, exerciții de îmbunătățire a rezistenței cardiovasculare, lucrul la coordonare și echilibru, precum și recuperare și prevenirea accidentărilor”, a spus Dragoș Luscan.

”Atmosfera din Japonia este extraordinară. Am fost primiți în cadrul centrului Olimpic de pregătire al Japoniei. Participarea la un eveniment de o asemenea amploare poate fi o experiență memorabilă și inspiratoare pentru sportivi și antrenori. David Popovici a captat cu siguranță atenția multor oameni prin performanțele sale remarcabile și talentul său în înot. Este important să înțelegem că succesul său nu este doar rezultatul talentului, ci și al muncii grele și dedicării sale. Munca in apa și pregătirea fizică constantă sunt esențiale pentru a-ți atinge potențialul maxim, chiar și atunci când ai un talent natural. David, deși are 18 ani, e un tip extrem de echilibrat, care cântărește foarte bine fiecare mic detaliu, care i-ar putea influența în vreun fel performanțele”, a mai adăugat antrenorul.

”Popovici- un simbol al succesului şi mândria unei ţări în transformare”

Recent, publicația El Pais i-a făcut înotătorului și o descriere.

Citește și: David Popovici a absolvit liceul! La ce facultate va merge campionul României? „Felicitări din suflet, dragule!”

”Cel mai rapid om din lume în piscină este un tânăr extraordinar de 18 ani, care se mișcă cu o viteză uimitoare prin apă. Mușchii lui, încordați ca niște biciuri, se întind pe membrele sale.

Are o înălțime de 1,90 m și o anvergură de 2,04 m. În mod ciudat, alunecarea sa pare superficială, aproape ca și cum ar pluti la suprafață. În liniște și cu grație, brațele sale se mișcă într-o mișcare precisă, creând un sunet blând, dar puternic, asemănător cu cel al unei vâsle. Loviturile sale aparent languroase sfidează logica, în timp ce se mișcă cu o viteză uluitoare. El încheie o serie de opt înotări de 100 de metri într-o durată uluitoare de 56 de secunde fiecare. Ritmul său îi împinge corpul la ceea ce fiziologii numesc VO2 max- cantitatea maximă de oxigen pe care o persoană o poate folosi în timpul unui exercițiu intens. Motorul lui Popovici funcționează la roșu, dar fața lui rămâne impasibilă”, au scris jurnaliștii.

David Popovici - sportiv

David Popovici - sportiv

[Sursa foto: David Popovici - Facebook]


”Popovici este cea mai populară personalitate din România, un simbol al succesului şi mândria unei ţări în transformare. Este de aşteptat ca acesta să câştige medalii de aur la 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, şi chiar şi la Olimpiada de la Paris din 2024”, a mai adăugat publicația.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: David Popovici a câștigat o nouă medalie de aur în prima zi a întrecerilor Cupei României

"Nu există nicio magie, secret sau super poțiune. Înalta performanță, într-adevăr, este destul de plictisitoare- 99% din timp, tot ce faci este să te antrenezi. Concurezi de trei sau patru ori pe an și ai impresia că îți petreci cea mai mare parte a timpului doar uitându-te la o linie neagră de pe fundul unei piscine. Trebuie să găsești o modalitate de a gestiona această plictiseală. Dacă ai un "de ce", poți suporta aproape orice "cum", care sunt ceea ce mulți oameni numesc sacrificii”, a spus David Popovici la interviul acordat pentru El Pais.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si