Close sidebar
Close sidebar

Drama fetitei in varsta de 11 luni, abandonata in maternitate. Povestea a fost relatata de un medic!

Un medic a facut publica povestea tulburatoare a unui bebelus in varsta de 11 luni, abandonat de mama in maternitate.

S.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Numarul bebelusilor abandonati in maternitate creste infiorator de mult de la un an la altul, in Romania. Astazi, Stirile Kanal D va prezinta cazul unei fetite in varsta de 11 luni, a carei poveste a impresionat cadrele medicale si angajatii orfelinatului in care a ajuns sa locuiesca. (Povestea copiilor abandonati)

 

Micuta s-a nascut in luna iunie a anului trecut si la scurt timp a fost abandonata de mama sa, in maternitate. Ea a invatat sa manance, sa mearga si sa se descurce singura, fara ajutorul unei mame. Trecerea sa prin toate aceste etape, firesti pentru un copil de varsta sa, sub ochii angajatilor din spital, a sensibilizat  peste masura.

Impresionata de micuta de niciun an incat, medicul Amalia Petre a simtit nevoia sa scrie o postare pe Facebook in care sa prezinte acest caz.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

“Dupa razboi. Pacienta în vârstă de 11 luni, abandonată în urmă cu o săptămână. De atunci stă într-un pat singură, îşi ţine biberonul singură, s-a descurcat să mănânce o banană singură (la 11 luni!), se ridică în picioruşe singură, dansează singură, se joacă singură, adoarme singură, se trezeşte singură.

Se agaţă de doamnele asisente, de mamele celorlalti copilaşi din salon şi, surprinzător, de mine.

Cumva reuşesc să o liniştesc. Ea râde, mă trage de păr, îmi bagă stetoscopul în gură, îmi strănută în plină faţă, îmi lasă Colargol pe halat.

Invit toţi susţinătorii "familiei tradiţionale" să o ţină puţin în braţe. O rog pe copilă să îşi lipească făţuca de ei, iar ei să se uite în ochii copilului şi să îi spună clar şi răspicat, dacă mai pot:

- Tu nu poţi fi adoptată de o familie care te-ar iubi cu tot sufletul, pentru că ambii părinţi au acelaşi sex şi asta ne deranjază pe noi, uite aşa! Fii drăguţă şi plimbă-te din orfelinat în orfelinat până la 18 ani”, a scris medicul Amalia Petre pe pagina sa de Facebook.

 

Ulterior, dupa ce postarea sa a devenit aproape virala si a fost distribuita de sute de persoane in decurs de nicio zi si a dus la vii dispute in mediul online, medicul Amalia Petre a decis sa o sterga.

Insa, in urma publicarii acestei povesti, doctorita a reusit sa sensibilizeze mai multe persoane care au promis sa sustina acest caz.

 

In Romania, potrivit statisticilor, un numar incredibil de mare de bebelusi si de copii sunt abandonati in maternitati si in alte unitati spitalicesti. In total, in 12 luni sunt lasati in grija statului aproximativ 1000 de copii.

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Potrivit datelor publicate pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), doar in primul trimestru din 2017, respectiv in decurs de 3 luni, 245 de copii au fost abandonati pe teritoriul Romaniei!

Dintre acestia 164 au fost parasiti in maternitati, 71 in sectiile de pediatrie, iar 10 au fost lasati in sectiile de spital.

Dintre cei 245 de copii abandonati de parintii lor, in prime 3 luni ale anului trecut, doar 100 s-au intors la familiile lor restul ajungand in grija Statului.

 

Din pacate, desi exsiata doritori, adoptiile se desfasoara anevoios din cauza legilor dure si a birocratiei.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI