Close sidebar
Close sidebar

Drama in Piatra Neamt: Un bebelus a murit, iar fratele sau geaman s-a îmbolnavit. Parintii acuza medicii de neglijenta si indiferenta

Acuzatii dure aduse medicilor de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt. Un nou-nascut a murit, iar fratele sau geaman s-a îmbolnavit, dupa ce copiii, nascuti prematur, au fost internati la terapie intensiva, informeaza B1 TV.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Parintii acuza medicii de neglijenta si indiferenta, însa doctorii se apara si spun ca în cazul celor nascuti prematur pot aparea oricând complicatii.

Durere fara margini pentru niste parinti care au privit neputinciosi cum unul dintre nou-nascuti a pierit la scurt timp dupa nastere. Fratele lui geaman este si el în stare grava. Parintii acuza medicii de neglijenta si spun ca bebelusul a murit din cauza unei bacterii luate în spital.

Acestia se apara însa si sustin ca toate aceste complicatii au aparut din cauza faptului ca bebelusii s-au nascut prematur, la 34 de saptamâni.

Focare hemoragice cerebrale- acesta a fost verdictul dat de cei care au efectuat necropsia, niste complicatii întâlnite frecvent în cazul bebelusilor nascuti prematur, explica medicii de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt. Rudele bebelusului sustin însa ca raportul legistilor ar fi incomplet.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

”De regula, nou nascutii sunt colonizati cu bacteriile mamei si, în felul asta, depistam la timp o bacterie patologica si luam masurile care se impun”, au transmis medicii.

Celalalt bebelus se afla în stare grava. A fost dus la Spitalul din Iasi pentru îngrijiri de specialitate. Un transfer care a întâmpinat probleme, pentru ca medicii din Piatra Neamt nu si-ar fi dat initial acordul sa îl mute, acuza familia.

Parintii spun ca doctorii ar fi stiut de infectiile luate de copii si ar fi vrut sa musamalizeze totul.

Analizele facute de medicii ieseni celui de-al doilea bebelus au indicat o infectie cu o bacterie intraspitaliceasca extrem de periculoasa: ”este un germene care supravietuieste în sectiile de terapie intensiva. Nu are nicio legatura cu normele de igiena, se gaseste peste tot, iar la un copil prematur are risc mai mare.

Are prin excelenta o imunitate scazuta”.

Medicii din Piatra Neamt asteapta rezultatele unor analize specifice si abia apoi vor începe o ancheta epidemiologica.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI