El este Stefan, adolescentul in scaun cu rotile pe care l-am urmarit cum se lupta cu sistemul scolar. Vrea sa invete asa cum legea ii da dreptul dar, nicio autoritate nu e in stare sa-l integreze, in ciuda hotararilor judecatoresti executorii...  Una se spune, alta este in realitate... Iata si-un exemplu.

Niciun liceu nu il primeste iar mama este plimbata de la o institutie la alta cu hotararile judecatoresti in brate!

"Si pentru asta m-am intors la inspectoratul scolar ca s ama lamuresc daca comunicarea ce dumnealor au facut-o catre autoritatea de protectie a persoanei cu handicap cuprinde si acest plan de servicii pe care dansii pretind ca il au, ca exista si ca il fac”, povesteste mama.

Si ca asigura si servicii cum ar fi:  transportul, urcatul la etaj pe treptele neadaptate si dreptul la educatie al unui elev in scaun cu rotile...Insa...

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Am venit s ne lamurim pe aceasta minciuna ca de faot nu exista niciun plan de servicii. Instanta i-a obligat sa faca acest plan impreuna cu mine si cu copilul meu”, mai spune mama.

Am cerut explicatii la Inspectoratul scolar. Nu le-am primit, dar mama lui Stef a obtinut separat un punct de vedere: „Nu recunoaste hotararile judecatoresti, nu recunoaste nici ca are obligatia sa faca prin CMBRAE plan se servicii, nu recunoaste nimic.

Adica, practic...nu recunosc nimic”

Iar Stef ramane din nou pe dinafara. Ar mai fi varianta transferului de la Colegiul Eminescu la alt liceu.

Eu o sa-l transfer in Bihor pentru ca in Bucuresti nu-l primeste.  Directia de Sanatate Publica nu-mi aproba transferul.

Paznicul o tine pe a lui. In scurt timp o doamna amabila din institutie ne da raspunsurile: „Aveti document medical, este O.K. dar trebuie sa-mi aduceti cererea de transfer cu acordul de principiu al directorului”.

Numai ca acordul de transfer la liceul Ion Barbu i-a fost refuzat chiar de catre conducere. Motivul? Halucinant! Toate unitatile de invatamant la care Stefan Stoian ar putea sa mearga il refuza. In cazul acesta cui sa se adreseze?

Nici aici nu e nimeni de vina... Mergem mai departe la Centrul de resurse si asistenta sociala. Urmatoarea institutie obligata prin lege in planul de servicii sa rezolve situatia lui Stef.

In loc de concluzie? DIRECTOR ADJUNCT DGASPC S5- IONEL BRAI: „Tot ce am primit de la alte institutii, stiti, ne cunoastem de atata timp, eu sunt un om de buna credinta si toata echipa mea v-am pus la dispozitie. Deci repet, tot ce am primit v-am pus si dumneavaostra la dispozitie.Deci, nu EXISTA NICIUN PLAN ce sa mai....”. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si