-I l-au luat de la piept. Ea il alapta, saracutul.

- Mi-au luat copilul! Si le-am spus, de ce? Mi-au spus ca cel mic nu ma suporta, nu se uita in ochii mei.

-I l-au luat din spital? Cu ea, cu tot. Ei i-au spus ca o duc undeva, sa stea un pic, si pe el l-au dus la o familie, l-au oprit.  

-Incontinuu plange, e disperata.

Asteapta zi de zi sa-si vada copilul.

- Uitati-l! Aici e cu mami a lui. Cu mama lui, cu mama lui. Doar in poze v-ati vazut nepotul.
-Ce simtiti ca va vedeti copilul doar in poze?
-Vai, doamna, simti ca ti se rupe ceva in stomac, credeti-ma, va spun, sufleteste. Dar ea, saraca? Eu sunt o mamaie, nu?


Povestea Herminei Gheorghe, o doljeanca stabilita in Danemarca, e sfasietoare. In urma cu 15 ani, femeia a plecat din tara impreuna cu sotul si cu fiul lor. La scurt timp, barbatul i s-a prapadit, ca apoi sa primeasca o alta lovitura: fiul de 10 ani a murit de leucemie.

"Soarta. Soarta te baga-n groapa, doamna scumpa. Doamna scumpa, asta e durere mare.  E un lucru dureros.
Cred ca e un lucru dureros', spune bunica.


Si de piatra sa fii si n-ai cum sa ramai de neclintit in fata unei astfel de drame. Cu copilul si cu sotul in pamant, femeia a intrat in depresie. Anii au trecut, iar Hermina si-a refacut viata alaturi de un alt roman. Cand credea ca soarta va fi mai blanda, autoritatile i-au smuls din brate pruncul abia nascut.  
 

"I-au facut cel mai mare rau posibil unei mame. Sa-i iei copilul de la san.  Sa-i tragi copilul din brate!", spune bunica.

"Ce e, criminal? Pentru copilasul ei, facut din pantecele ei? E sangele ei. Ea l-a tinut in burta. Sa-i lase copilul, domnule. Nu-ti convine de mine in Danemarca, te trimit cu tot cu copil in Romania.".

Faptul ca, in trecut, mama a cazut in depresie, dupa ce si-a ingropat sotul si fiul, a fost de condamnat pentru autoritatile din Danemarca.

"El e baiatul fetei dumneavoastra. Pe care l-au luat danezii. Pe care l-au luat danezii."

Mama povesteste ca, de fiecare data, autoritatile i-au gasit nod in papura.

"Actele de la psiholog le am foarte bune. Indiferent ce fac, nimic nu este bun.", spune mama.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro



Unul dintre motivele invocate ar fi fost ca a vrut un alt copil, ca sa-si aline suferinta pierderii primului fiu, pe care inca-l mai viseaza.

De doua ori pe luna, doua ore! Atat are dreptul mama sa-si vada fiul.
Femeia sustine ca William ar fi abuzat de familia care-l creste.

"Copilul meu de cand a plecat e numai cu vanatai. Am si poze. Se observa in poza pe care o am ca a avut capul pe jumatate vanat. Cazi victima la ei, doar Dumnezeu te scapa din mana lor', spune mama.

De doi ani, Hermina se lupta sa-si ia inapoi dreptul de a fi mama fiului sau. Nu are bani sa dea statul in judecata, dar spera ca romanii nostri nu o vor abandona.


MARI DUMBRAVA-PURTATOR DE CUVANT DGASPC DOLJ: Din punct de vedere legislativ pot sa precizez calea legala este ca oficiile consulare sa faca toate demersurile si sa se adreseze autoritatii nationale pt prot drepturilor copiluluo si adoptie

Doar ei, in urma unei anchete sociale, pot stabili daca baiatul Cristian poate fi repatriat si crescut de rudele de aici.

'Simt ca trebuie sa vina acest copil aici. Sa-l vad eu trebuie sa stau cu el in brate, sa-l culc la pieptul meu.", spune mama.

Din pacate, din ce in ce mai multi romani, care au copiii peste hotare, traiesc aceleasi drame. Numai in judetul Dolj, de la inceputul anului, 25 de familii isi cer inapoi pruncii luati, brutal, de catre tarile nordice.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si