![Drama prin care trec fetițele Danei Roba. Micuțele au văzut absolut tot ce a pățit mama lor! „Frica se va extinde”](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1713/20330055/1/dana-roba-fetite--crop-1688534611.jpg?width=320&height=180)
Drama prin care trec fetițele Danei Roba. Micuțele au văzut absolut tot ce a pățit mama lor! „Frica se va extinde”
Fetițele Danei Roba au asistat la măcelul său. Un psiholog a povestit ce urmări vor exista după un astfel de incident tragic. Fetițele nu vor uita prea curând episodul halucinant.
Dana Roba a trecut prin momente deosebit de grele. Cruzimea de care a dat dovadă soțul său a șocat întreaga țară. Bărbatul i-a aplicat 8 lovituri de ciocan la nivelul capului, iar vedeta a ajuns la spital de urgență. Fetițele sale, în vârstă de 5 și 7 ani, au fost martore la absolut toate scenele înfiorătoare.
Dacă inițial s-a spus că fetele ar fi fost duse la bunici cu o seară înainte de tragedie, vedeta dezvăluit recent într-un interviu că micuțele ar fi fost acasă, în apartament, la momentul în care bărbatul a recurs la gestul extrem.
Fetițele ar fi dormit la momentul la care a început calvarul, dar nu a durat mult până când sunetele de durere ale mamei lor să le trezească.
„Daniel a premeditat totul”
Dana Roba a făcut dezvăluiri incredibile după ce a fost externată. Fetele sale ar fi fost în apartament la momentul tragediei, nu la bunici.
Vedeta este sigură că soțul ei a premeditat totul. Este incredibil ce i-a spus unei vecine cu puțin timp înainte de tragedie!
„Fetele știu tot ce s-a întâmplat. Pe cea mică, Celine, nu o mai strig prin casă după nume, ci o strig procurorul. Tot știe! Pe când Chantal este mai reținută, mai rezervată, nu povestește, nu spune nimic. De mâine o să vină acasă și un psiholog pentru copii să stea de vorbă cu ele, să le ajute să treacă peste tot ce s-a întâmplat.
Atunci când s-a întâmplat tragedia, la ora 5.00 dimineața când mi-a dat cu ciocanul în cap, fetele erau acasă și dormeau. Când am început să țip, ele s-au trezit și Celine, fiica cea mică, țipa în casă și îi zicea lui Daniel să o lase să intre la mine în cameră și îl întreba de ce este sânge pe perete, iar atunci Daniel a închis ușa cu cheia și le-a zis că nu au voie să intre în camera unde eram eu.
Daniel a premeditat totul. Eu când am băgat divorțul, el s-a întâlnit pe scară cu o vecină și i-a zis că nu o să mă mai vadă peste două luni iar ea nu înțelegea de ce anume și el a dat-o atunci la întors și i-a zis că o să vindem apartamentul", a mărturisit Dana Roba, pentru Click.
Astfel de tragedii pot avea urmări grave pentru cei mici
Psihologul Keren Rosner a spus ce se poate întâmpla cu copiii care au fost martorii unor astfel de tragedii în familie. Panica se instalează.
„În general, la situații în care copiii participă sau asistă, observă astfel de situații, ei vor fi marcați de actele de agresiune. În primul rând, ei nu știu exact ce se întâmplă, minte lor se duce în scenarii care îi înspăimântă.
Ei nu știu ce se va întâmpla cu persoanele care sunt în conflict și nu știu ce consecințe vor avea pentru ei. În primul rând, apare frica. O frică care se va extinde și care va fi activată ori de c âte ori va fi înstr-o situație pe care o vor percepe ca pe o situație de pericol", a mărturisit Keren Rosner, pentru WOWbiz.ro.
„Percepția lor va fi deformată"
Psihologul a mărturisit că urmările care vin după astfel de episoade de violență domestică se impregnează în mințile copiilor și produc traume pe termen lung.
„Percepția lor va fi deformată, ei vor vedea în multe situații o situație de pericol, când de fapt nu este cazul. Tocmai pentru că sunt marcați de astfel de întâmplări.
Dacă au asistat o singură dată, poate să fie impactul foarte puternic, poate să fie traumatizant, pot apărea consecințe de genul insomniilor, enurezisului (urinatul în somn), o frică excesivă, vor dezvolta anumite comportamente de ezitare sau pot chiar dezvolta anumite manifestări somatice, precum durerile de burtă. În general durerile de burtă apar la copii pentru că emoțiile fiind puternice, cam aceasta este zona în care ele sunt resimțite.
Un copil care are nevoie de protecție, căruia trebuie să I se asigure securitatea, el este expus tocmai de părinți. Astfel, părinții nu mai sunt cei care îl protejează pentru că sunt implicați în conflict. Atunci, ei se sit singuri, neputincioși. Este un sentiment de frică și disperare care marchează în general copiii care trăiesc astfel de situații", a povestit psihologul, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.