Close sidebar
Close sidebar

Drama romancei careia statul finlandez i-a rapit copiii. "Mihai este slab, palid si foarte trist. Incercarile lui de a parea vesel imi rup inima..."

Drama mamei celor doi copii sechestraţi in orfelinatele finlandeze continua. Camelia Smicala si-a vizitat cei doi copii, o intalnire dulce-amara, pentru ca a reusit sa-i intalneasca, pentru ca nu a reusit inca sa-i aduca alaturi de ea.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Astazi i-am vazut pe copii. Nu stiu cum ar putea cineva sa inteleaga ce sentimente ma incearca de fiecare data cand ii vad intrand in incaperea aceea, adusi separat, dupa o schema care sa impiedice ca ei sa se intalneasca, si mai ales sa ii pot vedea simultan. O data la trei saptamani, timp de o ora si jumatate, incerc sa le transmit toata dragostea de care sunt privati, sa-i asigur ca va fi bine, sa-i inveselesc un pic, si sa-i motivez sa nu renunte sa spere ca vom fi din nou impreuna, acasa. O ora si jumatate am voie sa ma bucur de copiii mei buni, destepti si frumosi. Nu exista un cuvant care sa defineasca ce simt cand ii vad plecand. Nici nu mai stiu de cate ori am murit pana acum.
 

Citeste si: Data la care urmează să fie virați banii pentru bursele elevilor aferente lunilor septembrie şi octombrie: Banii vor fi virați direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini rare cu Pământul din spațiu: Canale de maree au lăsat dâre adânci printre insulele preferate de pirați din Bahamas- antena3.ro

Mihai este slab, palid si foarte trist. Incercarile lui de a parea vesel imi rup inima. Ma tem ca si incercarile mele de a parea vesela au acelasi efect asupra lui. Mi-a adus o noua scrisoare pe care vrea sa o trimit pe adresa ONU.

Copilul meu citeste despre drepturile omului...o situatie normala pentru un copil fericit in Finlanda.
Personalul de la camin nu a omis sa raporteze in timp util celor de la social despre apelul scris de Mihai, drept pentru care, la cateva minute, o asistenta sociala a navalit in incapere si l-a somat sa predea scrisoarea. Fara explicatii, pe un ton de comanda. Copilul meu, care are doar 11 ani, nu s-a lasat intimidat si a avut puterea sa se opuna.
A avut taria sa-i spuna ca nu vrea ca scrisoarea lui sa fie citita de alte persoane decat cele carora le este adresata. Cum vi se pare faptul ca o eminenta a serviciului social se deplaseaza pentru cateva randuri scrise de un copil?

 

Maria s-a concentrat asupra hainutelor pe care i le-am cumparat.

Nu stiu cand le va purta. Cele cumparate ultima data sunt inca in punga, asa cum le-am dus, iar Maria le va primi doar dupa ce personalul va avea timp sa verifice daca nu contin obiecte interzise sau cine stie, vreun plan de evadare. Am cumparat pentru copiii mei hainute calduroase, pentru ca aici este frig- dar nu stiu cand le vor primi.
Amandoi au invatat sa se autocenzureze si evita sa vorbeasca despre anumite lucruri. Simt ca le este frica si ca inainte de a deschide gura, se gandesc deja la posibile repercusiuni.
Copiii meu stiu exact ca li se face o nedreptate, stiu exact ca au fost furati, si nimic din ce ar mai decide socialul nu i-ar mai mira. Nu au nici cea mai mica urma de respect pentru entitatile care ii tin cu forta la inchisoare, insa sunt constienti de faptul ca ,,masurile de protectie" pot suferi oricand noi modificari"
, a scris Camelia Smicala.

Sursa: 3dots.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI