“Perna mea este in fiecare noapte plina de lacrimi, pentru ca altceva nu mai am de facut decat sa plang. Vreau sa raman aici, aici sunt din 2011, am atatia ani de cand sunt aici”, povesteste Elena.

47 de suflete chinuite, care au ramas ale nimanui isi poarta  batranetea grea  in caminul de la Vintila Voda.

De cateva zile, de cand au aflat ca azilul e pe cale sa se inchida, sarmanii oameni nu mai au liniste. Tanti Maria, a carei unica fiica a murit la doar 47 de ani, se roaga la icoana de la capataiul patului sa nu ajunga pe drumuri.

Maria Ciufu – asistat: “Atat de multumita sunt de caminul asta. Sa stiti ca eu am incredere in Dumnezeu si ne ajuta”. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dependenta de acest camin este si Elena, a carei viata a fost ruinata de boli. La 62 de ani poarta pe umeri povara grea a unei paralizii, produsa in urma mortii nepoatei sale, si apoi a sotului.

Elena Apostol, asistat: “Toata rugamintea mea este sa se continue cu acest camin. Fiica mea are si ea la randul ei copii si nu poti... Tu strigi "mami, mami" dupa ea si copiii striga "mami, mami".

Si ea ce sa faca? De cine sa aiba grija? De copiii ei sau de mine?”.

Intr-un alt colt al caminului il gasim si pe Constantin, un batran care, dupa o teribila cumpana, a ramas fara ambele picioare. Abia mai zareste cu un singur ochi, dar se incapataneaza sa vada speranta.

Tot universul acestor oameni necajiti se poate narui in doar cateva saptamani. Caminul a functionat pana la sfarsitul anului trecut din subventii oferite de Consiliul Judetean, iar dupa ce a fost sistata finantarea, asezamantul a supravietuit numai din taxele pentru cazare si mancare ale batranilor, cuprinse intre 600 si 1000 de lei. Angajatii nu si-au mai primit salariile de 2 luni, iar centrul e nevoit sa-si mareasca preturile pana la 2000 de lei pe luna, pentru a putea functiona in continuare.

Eugeniu Stanescu- directorul caminului din Vintila Voda: “La momentul acesta este un pericol real si nu mai putem functiona. Costul real este in momemtul acesta de 2082 de lei, suma asta nu o poate plati nimeni dintre beneficiarii nostri, multi dintre ei fiind fara familii”.

Solutia salvatoare ar putea veni de la Consiliul Judetean, care are doua variante: fie sa convinga primariile sa acorde subventii pentru asistati, sau sa intre sub aripa Directiei de Asistenta Sociala, pentru a i se asigura o finantare constanta.

Caminul de batrani a fost infiintat in 2011 si i se poate pune lacat daca autoritatile nu ajung la un consens.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si