In articol:
Drobul de pui cu ficat este perfect pentru persoanele carora nu le place carnea de miel. Drobul se pregateste in general din miel, dar poate fi inlocuit mielul si cu carne de pui sau porc.
Iată cum se prepara drobul de pui cu verdeata!
Reteta de drob de pui pentru masa de Paște
Ingredinte:
- 500 gr de ficat de pui
- 1 piept de pui
- marar si patrunjel, cate jumatate de legatura
- o legatura de ceapa verde
- 1-2 fire de usturoi verde
- 3 oua
- 1 cubulet de unt (aprox. 30 gr)
- sare
- cateva linguri de ulei
- piper
Citeste si: Reţetă de drob cu ouă fierte: Ce trebuie să faci pentru a nu se fărămiţa?
Mod de preparare:
Mai intai, spalam ficateii si pieptul de pui si le punem la fiert, separat. Pana fierb pregatim verdeata. O spalam si o dam prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. Dupa ce s-au fiert ficateii si pieptul de pui, scurgem apa, maruntim pieptul de pui si le dam prin masina de tocat sau la robot.
Citeste si: Drob din organe de miel cu sau fără prapur: Reţeta tradiţională de Paşte
Urmatorul pas este sa amestecam toate ingredientele, sa adaugam ouale batute cu furculita, uleiul si sare si piper dupa gust.
La final, intr-o tava de chec (puteti folosi si de unica folosinta), unse cu ulei, punem jumatate din tava cu compozitie, apoi ouale fierte (jumatati sau intregi) si acoperim cu compozitie. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Din aceasta compozitie ies 3 tavi de drob. Doua mari si una mica. Pofta buna!
Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel