Drob din organe de miel cu sau fără prapur: Reţeta tradiţională de Paşte
Drob din organe de miel cu sau fără prapur. Rețeta în sine de drob de miel se prepară de cele mai dese ori de Paște fiind o rețetă tradițional românească! Drobul de miel este foarte delicios și este nelipsit de pe masa românilor în această sărbătoare mare, probabil cea mai mare sărbătoare a anului.
Se iau organele, ficatul, rinichii, plămânii, inima. Se spală foarte bine iar inima se taie în două și se curăță în interior. Acum se iau organele si se taie în cubulețe de circa un centimetru. Se ia o oală ceva mai încăpătoare în care punem apa rece și o lăsăm să dea în clocot.
Când apa a dat în clocot se adaugă organele și se lasă să fiarbă 2-3 minute. După aceste 2-3 minute se scurg de apă și se pun din nou la fiert în apa nouă cu o linguriță de sare. Nu uitați să adunați spuma care se formeaza deasupra.
Când toate organele sunt fierte oprim focul și le scurgem de apă după care le lăsăm să se răcească. Acum se ia mărarul și pătrunjelul și se spală. După ce am spălat verdeață se toacă mărunt.
Dacă doriți să puneți mai puțină verdeață este ok, se pune după gustul fiecăruia. Verdeața se pune peste organe și se bat ouăle care se adaugă și ele peste verdeață și organe.
Se amestecă și se condimentează cu sare și piper. Se amestecă până când toate ingredientele sunt omogene. Acum se ia ceapă care se spală și se taie mărunt. La fel se procedează și cu usturoiul. Dacă doriți nu puneți usturoi deloc sau puneți mai puțin.
Se pune peste organe și se amestecă încă o dată foarte bine.
Se ia o tavă termoizolantă și se tapetează cu ulei și pesmet după care se adaugă compoziția și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora. În cazul în care doriți, cu zece minute înainte de a scoate drobul mai puteți bate un ou și pune pe deasupra. Drobul de miel este gata atunci când se desprinde de pe marginea formei și este rumen.