Drob din organe de miel, un preparat pe care românii îl adoră de Paște. Vă prezentăm mai jos o rețetă tradițională de drob de miel pentru Paște 2021.

Drob din organe de miel. Ingrediente principale

* Organe de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi)

* Verdeţuri din belșug (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi verde)

* Ouă crude.

* Prapore de miel sau foaie de plăcintă.

Cum se prepară drobul din organe de miel

Un kilogram de organe (ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină)
150 g de ulei
2 cepe mari
6 ouă mari crude
3 legături de ceapă verde
3 legături usturoi verde
1 prapur de miel sau foi de plăcintă
2 legături pătrunjel
2 legături mărar
sare şi piper

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Secretele ascunse într-o hartă veche de 400 de ani ar putea rezolva unul din cele mai mari mistere din istoria Americii- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Rețete de droburi pentru Paște

Înainte de toate, trebuie să speli foarte bine organele sub un jet puternic de apă rece. Le pui apoi la fiert aproximativ o oră. Le scurgi bine de apă.

Acume există două variante: fie le dai prin mașina de tocat, fie le tai mărunt cubulețe. Toci mărunt și ceapa și usturoiul verde, pătrunjelul. 

Drob din organe de miel. Secretele celui mai iubit preparat de pe masa de Paște 2021
Drob din organe de miel. Secretele celui mai iubit preparat de pe masa de Paște 2021[Sursa foto: Pinterest]

Secretul drobului de miel

Le amesteci pe toate într-un castron mare și apoi adaugi și ouăle crude.

Se condimentează după gust și se omogenizează compoziția. 

Citeste si: Cât se fierb ouăle. Trucuri pentru a obține ouă de Paște moi, cleioase sau tari

Într-o tavă unsă cu puțin ulei puneți prapurele sau foile de plăcinte. Apoi puneți compoziția. Se acoperă cu altă foiae de plăcintă sau cu prapurul de miel. Se unge pe deasupra cu ou crud și se adaugă, dacă doriți, și semințe de mac, susan.

Se bagă la cuptor. În aproximativ o oră, deliciosul drob din organde miel va fi gata!

Citeste si: Pulpă de miel la cuptor. Rețeta perfectă pentru a obține o carne fragedă și gustoasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si