Drumul va fi modernizat, iar Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu a explicat că reabilitarea acestuia este costisitoare din cauză că drumul presupune lucrări complexe.

Se modernizează drumul județean care duce la Vulcanii Noroioși

Potrivit adevarul.ro, Consiliul Județean Buzău a organizat o ședință extraordinară prin care s-a reactualizat proiectul privind reabilitarea drumului județean Sătuc- Policiori- Vulcanii Noroioși. Astfel, președintele a anunțat că, ulterior, se va semna contractul de finanțare.

Citește și: VIDEO- Inundațiile au făcut prăpăd în țară. În Reșița, străzile au fost măturate de viituri

Pentru reabilitarea șoselei de interes turistic este nevoie de peste 287 de milioane de lei, din care 147 de milioane trebuie asigurate de Consiliul Județean, iar restul reprezintă fondurile din cadrul programului guvernamental „Anghel Saligny”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de furtuni în vestul țării

Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, despre reabilitarea drumului județean care duce la Vulcanii Noroioși

Petre Emanoil Neagu a explicat că: „ Am acceptat acest lucru pentru că era singura posibilitate să putem reabilita acest drum.

Vom găsi resurse, cu siguranță. Așa cum am trecut anumite drumuri pe fonduri europene, același lucru vom face și cu acest drum. Nu trebuie să venim cu acești bani într-o zi, ci pe o perioadă de trei ani. Sunt resursele proprii ale Consiliului Județean, se pot face împrumuturi, deși un nu aș merge pe împrumuturi, ci pe atragerea de fonduri europene”,  după cum menționează sursa anterioară.

Citește și: Ploile torențiale au făcut prăpăd în țară. Mai multe străzi și case au fost inundate

Președintele Consiliului Județean a mai explicat că proiectul are o valoare mare, ținând cont că intervenția la drum presupune lucrări complexe. Lungimea drumului județean care duce către Vulcanii Noroioși este de 14,5 kilometri. Astfel, potrivit proiectului, în medie, un kilometru reabilitat va costa peste trei milioane de euro.

Citește și: Vremea în România. Meteorologii anunţă în continuare instabilitate atmosferică accentuată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si