Mai mulţi candidaţi la alegerile prezidenţiale vor fi prezenţi, luni 14 octombrie, la manifestările religioase de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. La Sărbătoarea Sfânta Parascheva participă sute de mii de pelerini care așteaptă și 20 de ore pentru a ajunge la racla sfântă.

Citește și: Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să nu faci pentru a nu atrage ghinionul

Rămâne de văzut care dintre politicienii prezenți luni la Iași va sta la coada de 6-7 kilometri, în rând cu ceilalți credincioși.

Cine sunt candidații pentru Cotroceni care și-au anunțat prezența la Iași, luni 14 octombrie: Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu.

Liderii coaliției PSD-PNL nu își vorbesc, dar se întâlnesc la racla Sf. Parascheva

Filialele ieşene ale PSD şi PNL nu au anunţat în mod oficial programul celor doi lideri, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, dar potrivit unor surse, cei doi vor lua parte la Sfânta Liturghie, programată luni pe pietonalul din faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doi bărbați au găsit monede de argint de 2.300 de ani în Botoșani. Niciodată nu a mai fost descoperită în zonă o astfel de comoară- antena3.ro

Citeste si: Sfânta Parascheva 2024. Ce nu e bine să faci în zi de sărbătoare. Superstiții pentru ziua de 14 octombrie- wowbiz.ro

Tot luni, vor mai fi prezenţi la slujba de la Catedrala Mitropolitană Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană (independent), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent). Prezenţa liderului AUR, George Simion, la Iaşi nu este sigură, surse din filială precizând că sunt şanse ca acesta să ajungă totuşi în oraş.

Drumul spre Cotroceni trece pe la moaștele Sfintei Parascheva

Drumul spre Cotroceni trece pe la moaștele Sfintei Parascheva

[Sursa foto: Ziarul Lumina]

Sfânta Liturghie este programată, luni dimineaţă, pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Autorităţile se aşteaptă ca la această slujbă să asiste câteva mii de persoane.

Ludovic Orban, primul la moaștele sfinte 

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, candidat la prezidenţiale, a declarat duminică la Iaşi că un candidat care vine să se afişeze de Sfânta Parascheva doar în an electoral face o greşeală gravă.

Întrebat la Iaşi cum comentează prezenţa la manifestările religioase de la Iaşi a mai multor candidaţi la alegerile prezidenţiale, Ludovic Orban a spus într-o conferinţă că el a venit la Iaşi ca pelerin şi că ajunge la Catedrala Mitropolitană ieşeană aproape în fiecare an pe 14 octombrie.

Citeste si: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?- kfetele.ro

Citeste si: Mesaje și urări de Sfânta Cuvioasă Parascheva 2024: „La mulţi ani! Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Mitul bicarbonatului de sodiu: cât de eficient este cu adevărat în curățenie? Amestecat cu oțet, nu are niciun efect- antena3.ro

”Orice candidat la preşedinţie care îşi imaginează că va culege voturi venind la Sfânta Parascheva numai în anul electoral face o greşeală gravă...Nu cred că cine are păcate se poate considera absolvit numai că vine în pelerinaj. Nu astfel va lua un candidat mai multe voturi. Trebuie să se căiască, să nu mai păcătuiască. Românii vor urmări această campanie, vor urmări şi candidaţii la preşedinţie şi vor acorda votul în funcţie de câtă încredere au în fiecare candidat.

Eu sunt la Iaşi ca un pelerin oarecare”, a declarat Ludovic Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si