”Secţia A.T.I. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a funcţionat, anterior desemnării acestei unităţi sanitare ca spital suport COVID-19, prin Ordinul ministrului sănătăţii nr.555/2020, cu modificările şi completările ulterioare, la etajul II- Pavilion Chirurgical, fiind autorizată sanitar cu un număr de 24 de paturi.

2. La data de 26 martie 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a solicitat avizul D.S.P. Neamţ în vederea modificării structurii secţiei A.T.I., astfel:

- 10 paturi pentru pacienţii pozitivi COVID-19 cazuri grave- pacienţi intubaţi şi cu potenţial de agravare, la etajul III- Pavilionul Chirurgical

Citeste si: Fiica uneia dintre pacientele care a murit în incendiu: „Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

- 24 de paturi de la etajul II pentru pacienţii suspecţi în aşteptarea rezultatelor şi pacienţii negativi, care încă se aflau internaţi în spital şi necesitau tratament pe terapie intensivă.  

Această  solicitare a fost avizată favorabil de D.S.P. Neamţ”, se arată în comunicat.

Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a  solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ

”Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II- prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III.

Citeste si: Medicul erou din cadrul SJU Neamț, rănit în timp ce salva pacienți este propus pentru titlul de Cetățean de Onoare de către Primarul din Focșani

Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a  solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”, mai precizează DSP.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si