Close sidebar
Close sidebar

DSP Sibiu: Stafilococ gasit in piureul de cartofi servit copiilor cazati la pensiunea din Paltinis care au ajuns la spital

Specialistii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu au anuntat, miercuri, ca au depistat Stafilococ auriu in piureul de cartofi servit la pensiunea din Paltinis unde a aparut in 10 august un episod de toxiinfectie alimentara, patru copii ajungand la spital. Restul probelor au fost conforme, dar unitatea a fost amendata pentru deficiente igienico-sanitare in blocul alimentar.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de catre reprezentantii DSP Sibiu, din probele biologice recoltate de la copiii prezentati in Compartientul de Primire a Urgentelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu in data de 10 august s-a identificat la unul dintre pacienti Stafilococ aureu.

”Dintre probele alimentare gasite la fata locului (ciorba de pui, piure de cartofi, copanele de pui), doar in proba «piure de cartofi» s-a identificat Stafilococ aureu, restul probelor fiind corespunzatoare”, au anuntat reprezentantii DSP Sibiu.

Potrivit acestora, s-au efectuat noua teste de salubritate, doua dintre ele fiind pozitive pentru microorganisme aerobe, iar intr-o proba s-a identificat Klebsiella sp.

Cele trei probe bacteriologice recoltate de la persoanele care lucreaza in blocul alimentar al unitatii au fost corespunzatoare, la fel ca si probele recoltate de pe tegumentele personalului din blocul alimentar. De asemenea, proba de apa recoltata din unitate a fost corespunzatoare din punct de vedere chimic si bacteriologic.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

”Manifestarile clinice, incubatia scurta (cateva ore), distributia cazurilor, precum si remisiunea rapida a simptomelor, sugereaza ca este vorba de un episod de toxiinfectie alimentara stafilococica. Aceasta ipoteza este sustinuta de prezenta aceluiasi germen (Stafilococ aureu) in proba alimetara (piure de cartofi), precum si in lichidul de varsatura recoltat de la unul dintre bolnavi ”, precizeaza reprezentantii DSP Sibiu.

Situatia poate fi clasificata cu un caz confirmat si celelalte probabile, intrucat au indeplinit criteriile clinice, precum si criteriul epidemiologic.

”Tinand cont de evolutia focarului si de rezultatul probelor de laborator, DSP Sibiu interpreteaza episodul aparut ca si focar de toxiinfectie alimentara cu stafilococ”, se arata in comunicat.

Unitatea respectiva a fost amendata de catre Serviciul Control in Sanatate Publica pentru deficiente igienico-sanitare in blocul alimentar.

Patru copii cazati la o pensiune din Paltinis au fost transportati, in 10 august, la Compartimentul de Primire a Urgentelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu cu simptome de toxiinfectie alimentara cu "alura stafilococica".

Cei patru bolnavi faceau parte dintr-un grup de 26 de copii si patru insotitori din judetul Arges, care au fost cazati din 6 august la pensiunea respectiva.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI