Acesta este cel mai recent proiect anuntat de emirat, care vrea sa atraga 20 de milioane de vizitatori pe an pana in 2020, cand Dubaiul va gazdui expozitia World Expo 2020.

Noul complex turistic, numit Marsa Al Arab, va fi format din doua insule si va avea o suprafata de 4 milioane de metri patrati. Un dintre insule va fi dedicata divertismentului si turismului de familie, iar cealalta va include vile de lux si un port privat, a relatat luni agentia WAM.

Dubaiul este deja unul dintre cele mai vizitate orase din lume, chiar daca hotelurile, mall-urile si operatorul aerian Emirates au fost afectate de aprecierea dolarului, care face din emirat o destinatie mai scumpa pentru multi vizitatori straini.

Emiratele Arabe Unite isi coteaza dirhamul in functie de dolar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

In primul trimestru, aproxomativ 4,6 milioane de turisti au vizitat Dubaiul, in crestere cu 11% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecuta, potrivit datelor Dubai Tourism.

Marsa Al Arab va avea 140 de vile, un port, un parc acvatic si un teatru cu o capacitate de 1.700

de spectatori, unde Cirque du Soleil va putea avea spectacole, potrivit presei locale.

Lucrarile de constructie vor incepe in iunie, urmand sa fie finalizate la sfarsitul anului 2020, potrivit WAM.
Agentia nu a mentionat cum va fi finantat proiectul.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si