Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă
Dulceaţă căpșuni fără apă. Ai nevoie doar de trei ingrediente pentru dulceața de căpșuni cu care sigur nu vei da greș. Vă prezentăm o rețetă de dulceață de căpșuni fără strop de conservant sau apă, care va fi mai delicioasă, dar și mult mai ușor de făcut.
Author: Alina Raducu miercuri 09 iunie 2021 , 16:00
Reţetă de dulceață de căpșuni rapidă şi delicioasă
V-ați întrebat care este diferența dintre gem și dulceata de căpsuni? Ei bine, dulceaţa de căpşuni e diferită de gem, deoarece gemul se face din fructe sfărâmate în, pe când dulceaţa păstrează fructele întregi, adăugându-se și mai mult zahăr.
Astfel, pentru dulceaţa de căpșuni aveți nevoie de 1 kilogram de zahăr la 1 kilogram de fructe, iar în cazul căpşunilor este nevoie şi de lămâie.
Care sunt ingredientele necesare pentru dulceața de căpșuni?
Aceastea sunt ingrediente pentru o dulceață de căpșuni fără apă: 1 kilogram de căpşuni 1 kilogram de zahăr zeama de la o jumătate de lămâie.
Dulceața de căpșuni se prepară astfel: Mai întâi se spală căpşunile după care se rup codiţele, fructele se aşează întregi într-un vas. Mai apoi turnați zahărul peste căpşuni, iar vasul il puteti pune peste noapte la rece, în frigider.
Astfel, a doua zi se pun căpşunile la fiert şi se lasă în continuare la fiert, la foc mic, luând din când în când spuma care se de deasupra. Dintr-un kilogram de căpşuni ies aproximativ 3 borcane mici, care se spală și apoi se pun în vas cu apă clocotită pentru a le steriliza, la fel și cu capacele acestora.
Gustați pentru a vedea dacă s-a fiert îndeajuns, iar dacă acesta se încheagă înseamnă că a fiert de ajuns şi este gata. Puneţi apă fierbinte în borcanele pe care le veţi aşeza pe o tavă din inox, pentru a evita spargerea. Puneţi imediat şi capacele şi lăsaţi borcanele acoperite cu un prosop mai gros, până se răcesc.
Astfel, acestă dulceaţa poate fi păstrată timp de doi ani.