Dulceata de afine- reteta clasica. Ingrediente

1 kg afine
1 kg zahar

Mod de preparare

Spalam afinele si le punem intr-un vas, impreuna cu zaharul. Le lasam cateva ore, cat sa isi lase zeama. Daca folositi afine de cultura va trebui sa le striviti usor, in prealabil acestea fiind ceva mai ferme decat cele de padure.
Punem dulceata la foc mic, adunand din cand in cand spuma care se formeaza.


Ca sa ne dam seama daca dulceata a fost foarta suficient punem pe o farfurie cate o picatura de dulceata. Daca aceasta se va imprastia precum apa atunci dulceata mai trebuie fiarta, daca aceasta ramane ca o picatura de roua, atunci dulceata noastra este gata.
Punem dulceata fierbinte in borcane curate si foarte bine uscate. Pentru siguranta maxima incingeti cuptorul la 180 grade apoi opriti cuptorul si apoi puneti cateva secunde borcanele in cuptor. Folositi intotdeauna capace noi, pe care le infiletati foarte bine. In felul acesta dulceata se pastreaza fara probleme si cativa ani.
Dupa ce am pus dulceata in borcane si le-am infiletat capacele le intoarcem cu capacul in jos, impiedecand astfel patrunderea aerului, si le lasam sa se racească.

Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă


Dulceata de afine fara zahar

De ce ai nevoie pentru dulceață:

1 kg afine

600 ml apă

2 linguri zeamă de lămâie

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

1 praf de sare

îndulcitor stevia, după gust

Cum se prepară dulceața

Speli afinele, apoi le laşi la scurs şi le amesteci cu apa şi zeama de lămâie. Le pui pe foc şi laşi să fiarbă 10 minute, fără să acoperi vasul. Pui compoziţia în blender şi o pasezi până se omogenizează. Pui din nou gemul într-o cratiţă pe foc, adaugi îndulcitor, după gust şi laşi să fiarbă până când se îngroaşă gemul. După ce s-a răcit, îl pui în borcane sterilizate, pe care le înfiletezi şi le păstrezi la rece.

Reteta de dulceata de afine cu gelfix

Ingrediente

1 buc lamai
1 kg zmeura
500 gr zahar
25 gr gelfix

Citeste si: Cât timp se fierbe zacusca de vinete? Reţetă pentru 5 kg de legume

Cum se prepară dulceața de afine cu gelfix

Speli bine zmeura si o pui la scurs. Jumatate din fructe le zdroesti, le pui intr-o cratita si le stropesti cu zeama de lamiae. Amesteci plicul de gelfix extra 2:1 cu zaharul si le pui peste zmeura zdrobita.
Adaugi fructele intregi si le lasi pe foc mic maximum 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Amesteci din cand in cand si indepartezi spuma care se formeaza. Pui dulceata imediat in borcane sterilizate si le inchizi ermetic cu capace.
Le asezi cu gura in jos, intorcandu-le de cateva ori pana se racesc. Le depozitezi la loc racoaros.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

dulceata de afine reteta
dulceata de afine reteta

Cum sa alegi cele mai bune afine

Cauta fructele care sunt complet albastre, fara nici o pata rosie. Alege fructele coapte, ferindu-te de cele moi, crapate sau patate. Daca le vei cumpara proaspete, insa in varianta ambalata, cauta recipientele care nu au urme de suc, lucru care ar insemna faptul ca fructele s-au crapat, respectiv deteriorat.

Ocoleste fructele care au fost udate de catre vanzator, apa le grabeste deteriorarea. De asemenea, nu cumpara fructele care dupa ce au fost culese au fost tinute la soare, acestea vor avea un gust diferit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si