Dulceață de ardei iute: Reţeta bunicii
Dulceață de ardei iute. Vă oferim o reţetă simplă şi rapidă de dulceaţă de ardei iuți și o serie de secrete pentru ca aceasta să iasă delicioasă, la fel ca a bunicii.
Dulceata de ardei iute, o reteta savuroasă și extrem de iubita de unii dintre noi. Aceasta poate fi mai mult sau mai putin picanta, după preferințe. Și se poate servi alaturi de o friptura cu legume de orice fel.
1 kg ardei iuti
1 l otet
Citeste si: Gem de struguri roșii: Reţeta tradiţională uitată de mult timp
Mai întâi, tăiem coditele ardeilor, ii tiem in doua pe lung si cu un cutit ii curatam de seminte. Punem ardeii in vasul unui robot si ii maruntim. Mare atenci, atunci când curataţi ardeii iuţi, folosiţi mănuşi chirurgicale!
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
După care, urmează să fierbem otetul impreuna cu zaharul pana obtinem un sirop. Trebuie să aerisiti neaparat bucataria in acest timp, deoarece mirosurile emanate nu sunt chiar cele mai placute.
Punem ardeii in siropul format si punem totul din nou la fiert.
Citeste si: Magiun de prune: Reţetă originală fără zahăr
Atunci când dulceata incepe sa se lege dulceata, facem proba ca la dulceata obsnuita si scoatem o lingurita de dulceata pe o farfuriuta.
Astfel daca dulceata este gata ea se va strange ca intr-o picatura de roua, daca se va imprastia pe farfurie e semn ca mai trebuie fiarta putin.Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate si bine uscate si înfiletam bine capacele. De asemenea, pentru capace deste indicat sa fie noi ca sa impiedece aerul sa patrunda.
Este delicioasă în combinaţie cu fripturi sau diverse tocăniţe.
Citeste si: Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă