Dulceata de ardei iute, o reteta savuroasă și extrem de iubita de unii dintre noi. Aceasta poate fi mai mult sau mai putin picanta, după preferințe. Și se poate servi alaturi de o friptura cu legume de orice fel.
Dulceaţă de ardei iute. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă
Ingrediente dulceață de ardei iute:
1 kg ardei iuti
1 l otet
Citeste si: Gem de struguri roșii: Reţeta tradiţională uitată de mult timp
Dulceață de ardei iute. Mod de preparare:
Mai întâi, tăiem coditele ardeilor, ii tiem in doua pe lung si cu un cutit ii curatam de seminte.
După care, urmează să fierbem otetul impreuna cu zaharul pana obtinem un sirop. Trebuie să aerisiti neaparat bucataria in acest timp, deoarece mirosurile emanate nu sunt chiar cele mai placute.
Punem ardeii in siropul format si punem totul din nou la fiert.
Citeste si: Magiun de prune: Reţetă originală fără zahăr
Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate si bine uscate si înfiletam bine capacele. De asemenea, pentru capace deste indicat sa fie noi ca sa impiedece aerul sa patrunda.
Este delicioasă în combinaţie cu fripturi sau diverse tocăniţe.
Citeste si: Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă