Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!
Cu siguranta ca va veti impresiona musafirii atunci cand veti pune pe masa aceasta dulceata. Merge foarte bine si cu friptura.
Pentru prepararea ei aveti nevoie de:
600 de grame de ardei iuti
400 de grame de ardei capia sau gogosari
1 kilogram de zahar
1 litru de otet
Cum se prepara?
Spalati bine ardeii iuti, ii curatati de cotoare, seminte si vinisoare si ii tocati cat mai marunt. Puteti sa-i maruntiti in robotul de bucatarie sau chiar sa-i treceti prin masina de carne.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Folositi manusi atunci cand curatati si tocati ardeii iuti. in caz contrar riscati sa va alegeti cu iritatii
Amestecati otetul cu zaharul intr-un vas cu fundul dublu si lasati-l sa dea in clocot aproximativ 5 minute – pana capata consistenta unui sirop de dulceata.
Adaugati ardeii tocati marunt si mai lasati sa fiarba dulceata pana se leaga.Ca sa va dati seama ca este gata, luati o lingura de pasta pe care o lasati la racit. Trebuie sa aiba consistenta usor cleioasa, sa se scurga usor pe marginea farfuriei. Dulceata fierbinte se toarna in borcane spalate si sterilizate, se inchide ermetic si se pune la pastrare la loc uscat.
De ce este sanatos ardeiul iute?
Capsaicina nu numai ca ofera ardeiului gustul sau iute, dar are de asemenea proprietati medicinale care il fac unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume.
Consumul de ardei iute are nenumarate beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre cele mai importante proprietati terapeutice:
Datorita capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietati anti-inflamatorii. Capsaicina blocheaza eficient substanta P, asociata cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de preventie excelenta impotriva artritei.
Potrivit noilor cercetari in domeniu, ardeiul iute poate reduce in mod eficient durerea cauzata de artrita, psoriazis si neuropatia diabetica.
imbunatateste sanatatea cardiovasculara
A fost demonstrat ca ardeii iuti pot reduce colesterolul si nivelul de trigliceride sau pot preveni cheagurile de sange. Culturile care folosesc ardeiul iute in abundenta au niveluri mult mai scazute ale bolilor de inima si trombozei.
Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimuleaza apetitul si imbunatateste digestia. Alimentele care sunt digerate bine ofera organimsului nutrientii necesari si energie, si alimentele care nu sunt digerate bine produc toxine. Proprietati importante tinand cont de faptul ca digestia este esentiala pentru sanatatea noastra.
Culoarea aprinsa de rosu a ardeiului iute provine de la continutul ridicat de betacaroten, sau provitamina A. Doar cateva lingurite de ardei iute pot oferi organismului o doza suplimentara de vitamina C si A, care sunt esentiale in prevenirea infectiilor.
Sursa: bucatarianoastra.online