Dulceață de pepene galben: Rețetă delicioasă pentru iarnă
Dulceață de pepene galben. Vă prezentăm o reţetă delicioasă de dulceaţă de pepene galben! Iată cât de simplu este de preparat!
Dulceata de pepene galben este un preparat foarte gustos și interesant pentru iarnă. Dulceata de pepene galben are o textura delicata si o aroma parfumată. Pepenele mai este este deseori combinat cu mere, citrice, fructe de pădure și diverse condimente, care fac ca gustul delicatesei să fie si mai deliicios. Mai jos vom dezvălui secretele unei rețete de dulceață de pepene galben.
1 kg de pepene galben;
300 g zahăr granulat;
15 g acid citric.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă
Mai întâi, tăiați pepenele în bucăți, îndepărtați crusta, îndepărtați semințele. Se toacă pulpa la întâmplare, se pune într-o cratiță și se gătește 15-20 de minute la foc mic.
După care, pepenele va scoate mult suc și trebuie să amestecați rapid cu o spatulă în timpul primei etape de gătit.
Acest lucru va accelera evaporarea lichidului. La sfârșitul timpului de gătit, transferați pulpa pe o sită și ștergeți sau folosiți un blender de mână.Apoi, se amestecă zahărul granulat și acidul citric. Gatiti la foc mic pana se ingroasa.
În final, amestecați cu o spatulă din când în când. Turnați masa fierbinte în borcane și închideți capacele și păstrați la frigider. Poftă bună!
Citeste si: Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!