Close sidebar
Close sidebar

Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august

Chiar și dulceața de smochine îți poate aminti de gusturile copilăriei. Ne apropiem de venirea toamnei, așadar gospodinele încep deja să pregătească dulcețurile pentru cămara de iarnă.

Alina Raducu,

Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pentru reteta de dulceața de smochine ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 35 de smochine coapte
– 1 kg. zahar
– 500 ml. apa
– 1 lamaie

Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august

Rețetă de dulceaţă de smochine

Mod de preparare- Dulceață de smochine:

Mai întâi e spala smochinele, se fierb 5 minute in apa clocotita, dupa care se scot cu spumiera si se lasa la scurs.
Separat, se face un sirop din apa, zahar si lamaia bine spalata si taiata felii cu tot cu coaja. Este necesara aceasta cantitate de apa mai mare pentru sirop deoarece smochinele nu au suc, iar dulceata se fierbe timp de doua zile.

După care, smochinele se pun in sirop si se fierb la foc mic, aproximativ 20-25 de minute, din momentul in care au dat primele clocote.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

La inceputul fierberii (primele 5-10 minute de cand a inceput sa fiarba) imediat dupa ce apare spuma mai multa, cratita trebuie trasa de pe foc, scuturata usor cu amandoua mainile, inlaturata spuma si pusa din nou pe foc.

Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă

Dulceaţă de smochine: O reţetă ideală pentru luna august

Citeste si: Dulceata de afine. 3 retete delicioase pe care sa le incerci

Astfel, cand e gata, se ia vasul de pe foc si se aseaza in camara, acoperit cu un servet curat, inmuiat in apa si bine stors.
A doua zi dulceata se repune pe foc si se lasa la foc potrivit pana se leaga (cca.15-20 minute).

În plus, pentru a evita ca dulceata sa se lipească de fundul vasului, vasul trebuie din nou, scuturaa in timpul fierberii, iar fructele vor fi doar usor amestecate cu spumiera.

Puteti transfera dulceata in borcane spalate bine si sterilizate, se inchid etans cu capacul si pe care trebuie sa le lasati apoi la racit.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI